“Mijn droom? Een eigen tattoostudio openen”

Voornaam Familienaam
Voornaam Familienaam
Redactie KW

KortrijkKleuren, verf, stiften, schilderijen, schoenen en een heerlijk streepje Belgische R&B op de achtergrond. Wie voorbij de bescheiden gevel van het rijhuisje in de Theodoor Sevenslaan komt, treedt binnen in de artistieke wereld van Kortrijkzaan Brandon Carrette (23). De creatieve duizendpoot timmert aan de weg in de hoogste regionen van de Belgische kunstwereld maar blijft er bescheiden bij.

Het kleine atelier van Brandon is een kleurrijke en vooral erg geordende mengelmoes van verschillende gereedschappen waarmee de Kortrijkzaan zich volledig kan uitleven. “Onlangs kwam daar nog airbrush en graffiti bij, twee kunstvormen die ik absoluut onder de knie wil krijgen.”

Brandon leeft voor de kunst maar leeft vooral om te leren. “Het is niet mijn bedoeling om schilderijen of eender welke creatieve projecten aan de lopende band te gaan maken. Ik wil gewoon die technieken beheersen, beter worden in wat ik doe en wil bereiken. Mijn schilderij van enkele iconen uit de rapwereld bijvoorbeeld! Ik ben enorm trots op het resultaat en ik kreeg ook al heel wat lovende kritieken. Alleen ben ik er maanden mee bezig geweest, op mijn eigen tempo en wanneer de creatieve impulsen in mijn lichaam het hoogst waren. Ze mogen me niet opjagen in zulke dingen, ik neem er graag mijn tijd voor. Zolang het resultaat maar mooi is.”

Sneakers pimpen

Tussen de kwasten en spuitbussen staan enkele unieke schoenen, eveneens een uitspatting van de Kortrijkzaan.

“Ik haal heel wat inspiratie uit het werk van internationale artiesten”, gaat hij voort. “Ik volg hen op sociale media. Zo zag ik op een dag hoe een van mijn voorbeelden aan de slag ging met sneakers. Hij toverde standaard nogal saaie exemplaren om tot schitterende kunstwerken en dat wilde ik natuurlijk ook proberen. Na heel wat pogingen kreeg ik de techniek onder de knie en ondertussen kon ik al enkele paren ‘pimpen’. Het zijn schoenen die je nergens anders gaat vinden en die natuurlijk ook weerbestendig zijn. Je kan ze dus probleemloos dagelijks dragen, al zijn er heel wat mensen die ze liever gewoon verzamelen.”

Huid en papier

Jong, gemotiveerd en met een rugzak gevuld met ambitie, gaat Brandon volop voor zijn droom. “Een eigen tattoostudio openen”, klinkt het zelfzeker.

“Ik mocht mijn eerste tattoo op mijn vriendin proberen”

“Nadat ik me voor het eerst zelf liet tatoeëren raakte ik meteen in de ban van deze kunstvorm op huid. Dit moest ik ook kunnen en dus kocht ik het materiaal en ging ik aan de slag op kunsthuid. Het helpt in zulke gevallen natuurlijk wel dat je goed kunt tekenen maar toch was de overgang niet eenvoudig. Huid en papier, het zijn niet dezelfde dingen. Uiteindelijk mocht ik het dan op mijn vriendin proberen en ondertussen ben ik in de leer gegaan bij een gerenommeerd artiest uit de streek. Ik hoop dat ik hierin volop kan groeien om op een dag de deuren van mijn eigen studio te kunnen openen. Ook hierbij blijft mijn filosofie dezelfde: ik neem er mijn tijd voor om te kunnen groeien.”

Download KW_Kortrijkzaan_klein

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier