Mijlpaal voor vaccinatiecentrum Zomerloos in Gistel

Caroline Vanhoenacker, Greta Mestdagh en Leslie Van Daele mochten na hun vaccinatie naar huis met een doosje pralines.© tva
Caroline Vanhoenacker, Greta Mestdagh en Leslie Van Daele mochten na hun vaccinatie naar huis met een doosje pralines.© tva
Redactie KW

De coronavaccinaties in centrum Zomerloos in Gistel verlopen zeer vlot. Nu werden het 8460ste, 8470ste en 8480ste vaccin geplaatst. En laat dat net de postcodes van Ichtegem, Gistel en Oudenburg zijn.

De gezichten achter deze aantallen zijn Caroline Vanhoenacker (61) uit Eernegem (Ichtegem), Greta Mestdagh (65) uit Roksem (Oudenburg) en Leslie Van Daele (65) uit Eernegem (Ichtegem). Caroline, Greta en Leslie werden na hun prik coronaveilig ontvangen door de burgemeesters van de drie gemeenten en kregen ook een doosje pralines.

Waarom de dames zich laten vaccineren? “Ik wil, net zoals zovelen, weer een normaal leven”, zegt Leslie. “Waarom zou je twijfelen? We moeten zorgen voor elkaar en elkaars gezondheid”, vult Caroline aan. Ook Greta sluit zich bij de dames aan: “We moeten niet enkel aan onszelf denken maar ook aan andere mensen. Ik ken iemand die in het ziekenhuis gelegen heeft en gestorven is aan covid.”

Hoop en moed

“Vaccinatie is onze enige weg naar een normaal leven. We kijken ernaar uit om de inwoners van onze gemeenten weer van dichtbij te kunnen ontmoeten”, laten burgemeesters Gauthier Defreyne (Open VLD, Gistel), Jan Bekaert (WIT, Ichtegem) en Anthony Dumarey (Open VLD, Oudenburg) weten. “Het 8460ste, 8470ste en 8480ste vaccin geven hoop en moed om nog even vol te houden en om straks weer samen te kunnen zijn.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier