Mieke Podolski tapt laatste pint in café Treuzelaerke in Rekkem

Redactie KW

Na net geen 12 jaar moet Mieke Podolski (51) haar café Treuzelaerke op de Plaats sluiten. De eigenaar, de familie Bossuyt, heeft het pand verkocht aan B&R uit de Lauwestraat die het pand zal slopen voor nieuwbouwappartementen. Ten vroegste na de bouwvakantie van 2016 zal de bouw van acht nieuwe appartementen starten.

Mieke Podolski mag nog tot 1 mei 2016 haar café runnen, maar ziet dat niet langer zitten. Nadat ze haar aangetekende brief kreeg, heeft ze beslist om nog eind dit jaar haar laatste pint te tappen. Met pijn in het hart weliswaar, want Mieke stond graag achter de toog van haar volkse café. “Ik woon al 12 jaar boven het café en plots moet ik mijn intrek nemen in een stil appartement. Geen klanten meer rond mij heen. Geen gelach, gezever en toffe babbels meer. Wat zal ik dat hard missen”, zucht Mieke. De cafébazin wist wel al langer dat het contract wel eens zou beëindigd worden met eigenaar Bossuyt van drankenhandel ‘t Fonteintje. “Alles ging in een stroomversnelling toen het huis van de buren werd verkocht. Nu B&R twee huizen kan slopen, kunnen ze een mooi nieuw flatgebouw neerpoten.”

Nieuwe job

“Ik word straks 52 jaar en had graag nog een tiental jaar het café gerund tot aan mijn pensioen, maar het mag helaas niet zijn. Ondertussen heb ik mijn oog laten vallen op een appartement in de Bruggestraat in Menen. Vanaf 4 januari werk ik als arbeider in een weverij in Oostrozebeke. Zes dagen op zeven stond ik tussen de mensen. Dat wordt nu even anders. Ik heb een mooi jaar achter de rug, maar weet niet wat 2016 zal brengen.”

Op dinsdag 29 december zal het café voor het laatst open zijn. In een feestje heeft Mieke Podolski geen zin. Ze neemt wel afscheid van haar klanten die op die laatste dag nog even een pint willen drinken in café Treuzelaerke.

(Xaco)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier