Mieke en Koen uit Ingelmunster fietsen naar Noordkaap en steunen MS-Liga

Mieke en Koen fietsen volgend jaar naar Noorwegen. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

In mei 2020 vertrekken Koen De Leersnijder en partner Mieke Dryepondt uit de Doornroosjesstraat op fietsvakantie naar Noorwegen. Voor en tijdens hun fietstocht van 5.000 km zamelen ze geld in voor de MS-Liga.

Koen (35) is afkomstig uit Lendelede en Mieke (34) groeide op in Westkapelle. Nu al zeven jaar wonen ze in de Doornroosjesstraat op de Bloemenwijk. Koen werkt bij Unilin in Wielsbeke, Mieke bij Skyline Communications in Izegem. Toen Mieke jobstudent was, leerde ze Kevin Verstraete uit Knokke kennen. Enkele jaren geleden werd bij Kevin (30) Multiple Sclerose vastgesteld. “Kanker is in veel gevallen te genezen, terwijl je dat van MS niet kan zeggen. Je blijft aftakelen”, zegt Mieke. “Daarom besloten Koen en ik al in 2015 iets te doen voor de MS-Liga. Toen trokken we met de fiets naar Rome. We zamelden 5.000 euro in, met dank aan onze werkgevers.”

Fietsvakantie Rome

Al ruim veertien jaar is Mieke bezeten van de fiets. Toen ze in Ingelmunster kwam wonen, kon ze Koen overtuigen om meer op de fiets te kruipen. In het begin zag Koen dat niet zitten, maar uiteindelijk begon hij mee te fietsen. Het begon met een gezamenlijk fietstochtje en daarna nog één en nog een. Ook nu nog trekken ze ieder weekend erop uit met de fiets, terwijl ze eveneens allebei met de fiets naar hun werk rijden.

Tijdens hun vakantie in 2013 fietsten Koen en Mieke van Ingelmunster naar Amsterdam en terug.

Een jaar later deden ze de Frontlijnroute en reden ze met de fiets door Parijs. Ze reden ook eens al fietsend naar Basel in Zwitserland. Op 14 augustus 2015 vertrokken Mieke en Koen op fietsvakantie naar Rome. In vier weken tijd legden ze met de fiets ongeveer 2.300 km af vanuit hun woonplaats. Ze fietsten via Luxemburg, Basel, Bodensee, Splügenpas, Comomeer, Gardameer, Bergamo en Siena naar Rome.

In Noorwegen zullen we de steile fjorden en gure noorderwind trotseren

“De aankomst in Rome was het moeilijkst”, bekent Mieke. “De verkeerschaos rond Rome viel tegen. En de ongeduldige Italiaanse automobilisten op de vierbaansweg haalden ons uit onze groene droom, waar we de weken voordien in leefden. We wisten toen nog niet dat er een fietspad liep naast de Tiber. Eens op het Sint-Pietersplein hadden we een dubbel gevoel: blij dat het ons gelukt was en ook triest dat we de volgende dag niet meer op de fiets moesten.” Intussen hebben ze ook al Praag en Barcelona afgevinkt.

Nieuwe uitdaging

In mei 2020 fietsen Koen en Mieke naar Noorwegen of 5.000 km ver. “We vertrekken in Ingelmunster en fietsen via België, Nederland en Denemarken naar Noorwegen. We hebben in totaal tien weken vastgelegd, inclusief de terugkomst naar huis. We gaan wat meer kilometers per dag fietsen in België, Nederland en Denemarken, zodat we in Noorwegen wat meer tijd hebben om de steile fjorden en bij wijlen gure noorderwinden te trotseren. Op weg naar Rome moesten we ook de Alpen over. In Noorwegen zal dat nu ook wel lukken”, zegt Koen. “We fietsten al altijd naar het zuiden, nu even naar het noorden”, vult Mieke aan. De Noordkaap is ook een speciale plaats: het meest noordelijke punt van het Europese vaste land. Er staat zelfs een webcam van waar je kan zwaaien naar je supporters thuis.”

Het koppel fietst opnieuw ten voordele van de MS-Liga, maar voorlopig.

Ze zullen ook een blog en een Facebookpagina rond hun trip uitwerken. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier