https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mieke De Meyer uit Tielt speelt zaterdag honderdste keer muziek in haar straat

(foto Nele)
Redactie KW

Mieke De Meyer is een gedreven beroepsmuzikante en elke avond om klokslag 20 uur haalt ze haar trompet boven. Ze speelt een solonummer en dit voor al haar buurtbewoners van de Bruggestraat. “Ik breng liefde voor muziek in deze unieke tijd.”

Dat Mieke De Meyer een muzikale duizendpoot is, is intussen geweten. Ze studeerde af in 1999 aan het Lemmensinstituut te Leuven met een eerste prijs notenleer en een masterdiploma trompet en kamermuziek. Ze studeerde eveneens muziekpedagogie. Mieke is dirigente bij verschillende muziekkorpsen en momenteel geeft ze muziekles aan de stedelijke muziekacademie in Tielt en in Brugge aan het Stedelijk Conservatorium. “Elke avond om 20 uur sta ik buiten aan mijn voordeur om een muzieknummer naar voor te brengen”, vertelt Mieke. “Ik speel een nummer op trompet en ik kies de liedjes zorgvuldig uit en desnoods bewerk ik de partituur omdat ik alleen muziek breng. Het gaat om bestaande of bewerkte nummers en dit in alle vormen en genres, van klassiek naar pop. De buurtbewoners kunnen op die manier iedere avond meegenieten van dit muzikale moment. Ik breng liefde voor muziek en dit in tijden van corona. Het is intussen een vaste afspraak geworden voor de buren. Om klokslag 20 uur staan ze te popelen om een stukje muziek te horen.”

Speciale afsluiter

“Ik nam zelf het besluit om dergelijke actie te ondernemen en dit door een oproep op televisie. Die oproep vond ik schitterend en tijdens deze bijzondere periode zit ik hier toch maar thuis. Het lesgeven valt weg in de muziekscholen. Ik geef wel online les maar dat is vermoeiend. Zowel voor de leerling als voor mezelf. Het enige voordeel is dat mijn leerlingen meer tijd kennen om te oefenen. Ik probeer ze bezig te houden en vooral om hen te motiveren om te blijven spelen. Ik kan mijn tijd benutten met de onlinelessen en met de voorbereiding naar mijn avondoptreden. De voorbije straatoptredens ervaar ik tot nu toe heel positief. De buren reageren dolenthousiast en gaven mij de stimulans om door te zetten. Iedereen komt buiten, leert elkaar beter kennen en het sociaal aspect komt opnieuw naar boven. Je ziet dat muziek een grote kracht kent. Er zijn wandelaars die speciaal langs de Bruggestraat voorbij wandelen om eventjes stil te staan en te luisteren naar een goed stukje muziek. Het einde komt in zicht en nu zaterdag speel ik mijn 100ste nummer. Het wordt een specialleke, dat kan ik alvast al meegeven”, besluit Mieke. Iedereen is welkom om zaterdag 27 juni om 20 uur in de Bruggestraat 72 te luisteren naar het 100ste muziekfragment van Mieke De Meyer. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten