Midwest-regio voert mondmaskerplicht op speelpleinen en sportterreinen in

© Getty Images
Patrick Staudt

In de regio Midwest wordt een mondmakerplicht ingevoerd op speelpleinen en sportterreinen. Dat hebben de burgemeesters van de Midwest-regio donderdagochtend beslist.

De cijfers van het aantal mensen dat besmet is met covid-19 ogen ook in de regio Midwest bloedrood. De 16 burgemeesters van de Midwest-regio (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene) en Lendelede hebben donderdagochtend opnieuw overlegd over maatregelen om het hoofd te bieden aan deze aanslepende crisis.

De burgemeesters hebben de maatregelen van de Vlaamse regering afgetoetst aan de lokale situatie met het oog op eventuele aanvullende of versterkende maatregelen. “Maatregelen die regionaal worden genomen hebben het voordeel van de duidelijkheid. Ze zijn in buurgemeenten hetzelfde. Dat vergemakkelijkt de communicatie en de leesbaarheid”, stellen de burgemeesters.

Mondmaskerplicht

Het dragen van mondmaskers blijft een van de belangrijkste beschermingsmaatregelen voor de persoon zelf maar ook om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Daarom is afgesproken een mondmaskerplicht in te voeren voor al wie ouder is dan 12 jaar op speelpleinen en sportterreinen in alle gemeenten van de regio Midwest.

Midwest-Voorzitter en burgemeester van Roeselare Kris Declercq licht toe: “Bij contacten met andere mensen is bescherming belangrijk. Het dragen van een mondmasker biedt veiligheid en is al ingeburgerd. Dat moeten we volhouden, ook op speelpleinen en sportterreinen, zoals we dat op andere plaatsen al doen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.