Midsummer’s Eve in Sint-Jakobsstraat en Ezelstraat

Ruth Niville van boetiek RUTH wil de kwaliteiten van de buurt op de kaart zetten. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Ruth Niville van boetiek Ruth is, samen met de uitbaters van Gouts et Couleurs en decorateur Frederiek Van Pamel, een van de drijvende krachten achter het evenement Midsummer’s Eve, dat vrijdagavond plaatsvindt. “We willen originele en creatieve handels- en horecazaken in de Sint-Jakobsstraat en Ezelstraat in de kijker zetten”, zegt Ruth. “En voor de bezoekers is er een hapje en drankje voorzien.”

Het Tribeca van Brugge, zo verwijst Ruth Niville graag naar de buurt die bestaat uit de Sint-Jakobsstraat en de Ezelstraat. Ter verduidelijking: Tribeca is een wijk in Manhattan waar zich in de jaren ’60 van de vorige eeuw veel kunstenaars vestigden en die uitgegroeid is tot een van de populairste wijken van de stad; bekend voor zijn vele trendsettende galerijen, boetieks en hippe bars en eethuisjes. Hoewel het mogelijk wat overdrijven is, is er wel iets te zeggen voor de vergelijking want de Ezelstraat en Sint-Jakobsstraat zijn de voorbije jaren aan een sterke opmars bezig. Door de lagere huurprijzen kunnen er zich nog starters vestigen die een nieuw concept en creatief aanbod willen uittesten.

Geen braderie

“Met Midsummer’s Eve willen we de kwaliteiten van onze buurt op de kaart zetten”, zo vertelt Ruth. “Ze is zelf uitbater van de naar haar genoemde boetiek RUTH in de Sint-Jakobsstraat 55. “In de huidige formule gaat het om de derde editie. Een braderie kan je het eigenlijk niet noemen want de straat is niet afgesloten. Er staan wel wat stoeltjes en tafeltjes buiten maar het zijn vooral de zaken die zichzelf presenteren in de vorm van een shopping nocturne want de Midsummer’s Eve begint om 16 uur en duurt tot 22 uur. De deelnemende handelaars, 30 in totaal, presenteren natuurlijk hun producten maar ze bieden ook een hapje en een drankje aan. Er is bovendien doorlopend animatie met de leuke straatmuzikanten van ‘De toapegerapte’. Ook het Cultuurcentrum Brugge werkt mee want op het Lara Taveirneplein, het binnenpleintje van de Biekorf dus, organiseren ze vanaf 20 uur optredens van Plugd en van Perfect Match.”

Ook de prachtige tuin van Frederiek Van Pamel is toegankelijk

Ruth organiseert het evenement samen met de uitbaters van Gouts et Couleurs, een interieur en decoratiezaak, en met florist en decorateur Frederiek Van Pamel. “Toen Frederiek zich met zijn zaak in de Ezelstraat is komen vestigen, heeft hij wel een en ander in gang gezet. Ook zijn prachtige tuin zal toegankelijk zijn”, weet Ruth. “Wij zorgen voor de communicatie met het drukwerk en de sociale media.”

Ruth kwam zich zo’n vijf jaar geleden met haar zaak boetiek Ruth vestigen in de Sint-Jakobstraat. “Dat was voor mij een echte carrièreswitch want ik heb eerst 15 jaar in de psychiatrie gewerkt als beeldend therapeute. Ik was echter altijd al geïnteresseerd in kleuren en stoffen en op een dag heb ik dan toch die stap gezet. Dat heb ik me nog geen moment beklaagd. Als locatie heb ik ook bewust gekozen voor een pand buiten de grotere winkelstraten. Mensen die naar deze buurt komen, gaan bewust op zoek naar exclusieve producten en dat is net waar ik op mik met mijn zaak.”

Info via de Facebookpagina Midsummer’s Eve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier