Middenstandsorganisatie Unizo organiseert eerste D-Beurs in Uzien: aandacht voor lokaal kopen in Deerlijk

De deelnemers aan de eerste D-Beurs in Deerlijk. © MVD
Redactie KW

Na ruim drie decennia heeft Deerlijk weer een handelsbeurs. Op initiatief van Unizo Deerlijk vindt op zondag 22 september de eerste uitgave van de D-Beurs plaats in de evenementenhal Uzien.

Unizo Deerlijk ijvert verder voor een kernversterkend beleid, het opwaarderen van de ambtenaar lokale economie en een goede bereikbaarheid van de ondernemingen. Met ‘Koop bij Mij in Mei’ en de D-Beurs pakt de ondernemersorganisatie dit jaar ook met twee nieuwe initiatieven uit. “Wij organiseren elk jaar een reeks netwerkactiviteiten in ondernemingen, DUO’s genaamd”, verduidelijkt voorzitter van Unizo Deerlijk Yves Pynaert.

We willen de regionale ondernemers laten uitstijgen boven het onlinegebeuren

“Met de DUA-ondernemersawards plaatsen wij onder meer beloftevolle ondernemers, vernieuwen bedrijven… in de kijker. En blijkbaar lijken velen het vergeten te zijn, maar ook de Midzomermarkt in juni vindt plaats onder onze vleugels. De handelsactie ‘Koop bij Mij in Mei’ was alvast een succes. Maar er was ‘iets’ dat bleef knagen binnen ons bestuur. In een ondernemende gemeente als Deerlijk kon een heuse handelsbeurs toch niet langer meer ontbreken.”

Aanspreekpunt

“De handelsbeurs van weleer, die steevast plaatsvond in de Gaverhal, is altijd succesvol geweest. Waarom dit initiatief niet met actuele accenten nieuw leven inblazen? Wij blijven het belangrijk vinden om voor zoveel mogelijk ondernemers en winkeliers uit Deerlijk op lokaal niveau een aanspreekpunt te zijn. Het gaat er niet alleen om veel zaken te organiseren, we vinden het nog veel belangrijker om de belangen van ondernemend Deerlijk te mogen behartigen en om vanuit de beslissende overheid zaken gerealiseerd te zien. Met een Shop & Go-zone, gekoppeld aan een doordacht parkeerbeleid, heeft onze lokale ondernemersvereniging onlangs nog haar stem doen gelden. Dat alles met de bedoeling om onze gemeente te faciliteren en te stimuleren op vlak van ondernemend Deerlijk.”

D-Beurs

“Met onze nieuwe handels- en ondernemersbeurs, die wij de naam D-Beurs mee gaven, willen wij op zondag 22 september in een ongedwongen sfeer, en dit laatste willen wij absoluut benadrukken, het grote publiek kennis laten maken met tal van ondernemers en winkeliers uit deze regio. Niet voor niets zijn de vier kernwoorden van onze beurs ‘Ontdek, beleef, netwerk, en proef’. Het moet een veelzijdig beleven worden waar iedereen niet alleen het betere product kan ontdekken, maar zich even goed kan laten informeren door mensen uit de dienstensector. Naast kledij, wagens, voeding, dranken, bouwen en verbouwen, zijn ook accountants, advocaten en osteopaten present”, vervolgt Yves Pynaert.

“Met dit multiprofessioneel gebeuren, goed voor ruim 40 standen onder één dak op een oppervlakte van 1.000 vierkante meter, willen we in de eerste plaats de regionale ondernemers laten uitstijgen boven alles wat online gaat. We kunnen het niet genoeg benadrukken, maar er gaat niets boven de persoonlijke ontdekking van eigen zaken uit de regio in vergelijking met het steriele beeld van het internet. Dat wij voor de organisatie van dit evenement hebben gekozen voor de evenementenhal Uzien, pal in het centrum van de gemeente, willen wij het lokale gebeuren nog meer benadrukken.”

Randanimatie

De eerste D-Beurs van Unizo Deerlijk vindt plaats op zondag 22 september van 10 uur tot 18.30 uur in Uzien, De Cassinastraat 8. “Ontdekken en zich laten adviseren, staan centraal. De toegang is gratis en wij willen het publiek uit Deerlijk en omstreken enthousiasmeren door het aanbieden van gevarieerd randgebeuren: kinderanimatie, live muziek… Gezellig napraten kan aan de bar met een glaasje en hapje van de foodtrucks. Ongetwijfeld geniet iedereen er van allerlei gadgets, promoties en proevertjes. De toegang is gratis en bovendien maakt elke bezoeker kans om met een prijs naar huis te gaan”, besluit Unizo-voorzitter Yves Pynaert.

Ruim veertig lokale standhouders onder één dak in ongedwongen sfeer ontdekken en je laten adviseren.

Dat kan tijdens de eerste D-Beurs die op zondag 22 september plaatsvindt in de evenementenhal Uzien. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier