Middelkerks volksfiguur Ross’ onverwacht overleden

© LC
Paul Bruneel

Dyrie Rosseel (46) is op 7 februari onverwacht na een harstilstand overleden. De man was in Middelkerke een gekend figuur en wordt op 14 februari met militaire eer ten grave gedragen in de Sint-Willibrorduskerk in Middelkerke.

Dyrie Rosseel werd geboren op 18 december 1973 in Oostende en slaagde er in zijn jongensdroom te realiseren. Hij was pas 17 jaar toen hij dienst nam bij het leger. Eerst bij de verkenners en daarna als TACP paracommando vond hij zijn weg en was hij een graaggeziene gast bij zijn vrienden van het leger.

Hij was in functie van zijn beroep veel op missie in het buitenland, iets wat hij graag deed, maar evenzeer kwam hij altijd graag terug thuis bij zijn gezin in Middelkerke. Dyrie, ook gekend als Ross’, is getrouwd met Jacqueline Reynaert en vader van Tiffany(22), Jamie (19), Phoebe (15) en Hayley (6). Hij was fier op zijn kinderen en om wat ze deden. Tiffany heeft een broodjeszaak in Oostende, Jamie volgde de voetsporen van Dyrie en zit in de onderofficierenschool, Phoebe studeert in Oostende en Hayley loopt school in Middelkerke.

Waterpolo

Dyrie was er graag bij en nadat hij eerst aan waterpolo deed ging hij nu nog regelmatig voetballen met zijn vriendenploegje. Hij sprong ook graag bij waar nodig en was medewerker aan de cyclocross in Middelkerke, hielp mee op het Bierweekend, in diverse horecazaken en op de tennisterreinen.

Peter Maes is een jeugdvriend van Dyrie: “Ik ken hem al van jongs af aan. Dyrie was een behulpzame, toffe gast en stond altijd voor iedereen klaar. Hij werkte samen met mij aan de Santa Run, het Bierweekend, de cyclocross en nog zoveel meer evenementen. Hij was een levensgenieter en stond altijd klaar met een mop of grap. Hij was ook door iedereen graag gezien, ik denk dat niemand ook maar een kwaad woord over Dyrie kan zeggen.”

Niet enkel zijn familie, maar velen zullen hem missen. De begrafenisplechtigheid vindt plaats op vrijdag 14 februari om 10 uur in de Sint-Willibrorduskerk in Middelkerke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.