Middelkerke wil op domein zendmasten een mix van recreatie en natuurgebied

© LC
Redactie KW

Het domein waar de zendmasten inmiddels zijn verdwenen is door defensie overgedragen aan het federaal aankoopcomité en deze zal de gronden publiek verkopen.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker van Middelkerke heeft al diverse malen laten weten dat de gemeente kandidaat is om de gronden te verwerven en hij is daarom ook onderhandelingen gestart om dit ook te kunnen realiseren. De enige concurrentie die hij eventueel mag verwachten komt uit de hoek van de natuurverenigingen want door het duinendecreet is het verboden om er te bouwen.

Het gemeentebestuur onderhandelt nu met natuurpunt om tot een voor iedereen goede oplossing te kunnen komen. “Als wij de gronden kunnen verwerven, wil ik het volledige domein herinrichten”, zegt Dedecker. “Niet enkel de onderhandelingen die aan de gang zijn, zijn van groot belang maar ook de prijs want het prijskaartje dat er nu aanhangt is niet min. Het is voor onze gemeente echter een ideale locatie want het sluit perfect aan bij het nieuwe recreatiegebied dat we zullen inrichten en het gebouw dat er nu staat zouden we kunnen aanwenden voor jeugdverenigingen. Kortom het kan een prachtige mix worden van recreatie en natuurgebied.”

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier