Middelkerke verpulvert wereldrecord simultaan zandsculpturen bouwen

© LC
Redactie KW

Onder een stralend blauwe hemel vestigden 404 deelnemers een wereldrecord simultaan zandsculpturen bouwen in Middelkerke. Alle deelnemers moesten volgens een bepaalde methode een reuzenschildpad sculpteren. Niet toevallig een schildpad, want deze succesvolle wereldrecordpoging vestigt de aandacht op het beschermen van onze oceanen en zeeën.

Het initiatief kwam van de groep Sculpture Westende, een familie die overal unieke zandsculpturen wil bouwen. Het gemeentebestuur bood heel wat ondersteuning om deze poging te doen slagen. “Sculpture Westende liep al een tijdje met het idee om hier een recordpoging te ondernemen”, verklaart schepen Eddy Van Muysewinkel. “Uiteindelijk vielen alle puzzelstukken samen en staken we onze spreekwoordelijke schop in het zand om Philippe, Yannick, Dominique en Yana van Sculpture Westende volop te steunen.”

https://www.youtube.com/watch?v=L1-pyG8fqyc

Aandacht voor propere oceanen

Middelkerke verpulvert wereldrecord simultaan zandsculpturen bouwen
© LC

“Het zag er lang naar uit dat we niet genoeg deelnemers zouden hebben om het vorige record van 287 zandsculpturen te verbreken, maar in het begin van de week kregen we het gevoel dat het toch kon lukken. Het uiteindelijke succes heeft mij echt overdonderd. Ik kan de deelnemers, de initiatiefnemers en onze diensten niet genoeg bedanken”, besluit de trotse schepen.

Deze geslaagde wereldrecordpoging vestigt ook de aandacht op het beschermen van onze oceanen en zeeën. De reuzenschildpad ondervindt heel wat negatieve gevolgen van vervuiling, klimaatopwarming en overbevissing. Om die reden bood Sealife Blankenberge ook promotionele steun voor deze recordpoging.

Wachten op homologatie

Middelkerke verpulvert wereldrecord simultaan zandsculpturen bouwen
© LC

Met deze onderneming werd het vorige record van Fulong Beach in Taiwan verpulverd. Het is nog even wachten op de officiële bekrachtiging van Guinness World Record Books. Dat kan nog enkele weken duren, maar het is duidelijk dat het record op naam van Middelkerke komt te staan.

(DVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier