Middelkerke stapt mee in hype van pumptracks

Middelkerke wil een pumptrack plaatsen.© Luc Cassiman
Middelkerke wil een pumptrack plaatsen.© Luc Cassiman
Redactie KW

Een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark: zo ziet een pumptrack er uit. Middelkerke wil er eentje aanleggen. Ook skaters en mtb’ers zullen er gebruik van kunnen maken.

Middelkerke stapt mee in de hype die ontstaan is rond de pumptracks. Nadat Veurne tijdens de paasvakantie een tijdelijke pumptrack heeft aangelegd en ook Nieuwpoort niet onmiddellijk weigerachtig staat tegenover de vraag van enkele jongeren om een pumptrack aan te leggen, kondigt schepen van Sport Henk Dierendonk aan dat er ook in Middelkerke een pumptrack komt.

Bulten en kombochten

Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Het is zowat een kruising van een BMX-baan en een skatepark en daarom is een pumptrack geschikt voor zowel BMX-fietsen, als mountainbikes, stuntsteps, loopfietsen, longboards en skateboards. Op een pumptrack komen zowel fietsers als skaters aan hun trekken. Vooral in Nederland en Frankrijk is de pumptrack heel populair bij het jonge volkje. Een exacte locatie is er nog niet in Middelkerke, maar het sportpark komt in aanmerking. De aanleg is nog niet voor onmiddellijk. De gemiddelde prijs voor een pumptrack varieert tussen de 35.000 en 50.000 euro. (PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier