Middelkerke pakt uit met pamperbank

© (Foto LC)
Redactie KW

Het Middelkerkse gemeentebestuur heeft een aantal inzamelboxen geplaatst waar luiers kunnen worden gedoneerd en op die manier jonge moeders helpen om de kosten van luiers te beperken.

De zogenaamde pamperbank is als het ware een doorgeefluik voor mensen die met een luieroverschot zitten en deze willen donderen. De pamperbank verkoopt die luiers dan door aan ouders met financiële zorgen tegen een democratische prijs. “De pamperbank is een van de initiatieven die we uitrollen om armoede aan te pakken want er is heus nog armoede in onze gemeente en wij willen er voor zorgen dat die mensen er niet alleen voor staan”, zegt schepen voor armoedebestrijding Dirk Gilliaert (CD&V).

Hij wordt hierin bijgestaan door schepen voor jeugd Natacha Lejaeghere (Lijst Dedecker): “Niets is zo verschrikkelijk om als moeder een kind te moeten opvoeden in armoede. Luiers zijn duur en kinderen hebben veel luiers nodig. Daarom ook dat we hopen met de pamperbank die zorg te kunnen wegnemen bij de ouders.” Er werden inzamelboxen geplaatst in het Welzijnshuis, de bibliotheek en de IBO Westende, Middelkerke en Slijpe. Er wordt wel gevraagd toe te zien dat de pampers met maat 0 tot 6 in goede staat zijn. Ouders met jonge kinderen tussen 0 en 3 jaar kunnen een beroep doen op de pamperbank om luiers aan te kopen mits ze in Middelkerke gedomicilieerd zijn. De pakketten zullen te koop worden aangeboden aan 1 euro. Meer info is te bekomen via het nummer 059 31 92 10 of via www.middelkerke.be/pamperbank.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier