Middelkerke steunt de slachtoffers van de waterellende in Hamoir

© (Foto LC)
Paul Bruneel

Het gemeentebestuur van Middelkerke engageert zich om in samenwerking met de lokale economie, het verenigingsleven en de inwoners, gedurende de maand augustus fondsen in te zamelen voor de heropbouw van Hamoir.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker geeft tekst en uitleg over die specifieke keuze: “De globale inzameling van het Rode Kruis is broodnodig, maar op expliciete vraag van de lokale handelaars hebben we er voor gekozen om geld in te zamelen voor één bepaalde gemeente. Ik vernam dat Hamoir op vlak van infrastructuur en sociale voorzieningen zwaar getroffen is en na contact met de burgemeester Patrick Lecerf, een onafhankelijk politicus, niet gelieerd aan een politieke partij, hebben we besloten om onze steun te richten naar die gemeente.”

De actie Middelkerke helpt Hamoir wordt gedragen door de lokale economie, het verenigingsleven en de inwoners van Middelkerke. Scheen voor lokale economie Natacha Lejaeghere: “We hebben besloten om een gerichte actie op poten te zeten en heel wat handelaars willen een deel van hun inkomsten aan de actie schenken. Het staat de handelaar vrij hoe die bijdrage wordt geleverd. De deelnemende handelszaken kunnen zich kenbaar maken dankzij een specifieke sticker. De lijst met handelaars zal ook te zien zijn op de gemeentelijke website. Om de actie zo breed mogelijk te dragen roepen we ook de verenigingen op om mee te helpen aan de actie.”