Middelkerke heeft primeur beet met veiligheidscapsule NEBULA

Veiligheidscapsule NEBULA op foto Dominique Masselis (Temperatuurscanner), Henk Louf en Joke Huys (Ontwikkelaars) © LC
Redactie KW

Aan het MAC in Middelkerke is de allereerste veiligheidscapsule NEBULA voorgesteld. Deze capsule ontsmet de handen, meet de temperatuur en laat een ontsmettingsnevel over de mensen die er door gaan neerdalen.

De Nebula is het denkwerk van ontwikkelaars Henk Louf en Joke Huys uit Wevelgem. Zij hopen dat dit protomodel heel wat navolging zal kennen. Joke komt uit de reissector, Henk uit de textielsector: “Wij mikken vooral op gemeentebesturen, woonzorgcentra, luchthavens, stations en beursgebouwen. Het voordeel is dat de veiligheidscapsule op wieltjes loopt en makkelijk verplaatst kan worden”, zegt Joke. “De cabine is bovendien toegankelijk voor mensen met een rolwagen, kinderwagen of zelfs met een winkelkar als de cabine opgesteld zou staan aan een warenhuis.”

De geïntegreerde infraroodcamera scant de gezichten en registreert deze ook zodat opsporing niet ingewikkeld is. Er is bovendien een controle op het dragen van een mondmasker. Wie zijn mondmasker niet op heeft, krijgt een rood licht en wordt de toegang ontzegd. De handen worden contactloos ontsmet en de lichaamstemperatuur wordt tot op 0,3°C nauwkeurig gemeten.

Middelkerke heeft primeur beet met veiligheidscapsule NEBULA
© LC

Burgemeester Jean-Marie Dedecker: “Het is niet enkel een bescherming voor de bezoekers aan het MAC, maar ook een zekerheid voor het personeel, dat de mensen die binnenkomen niet besmet zijn. Wij zijn fier op wat we tot nu toe hebben gepresteerd. We hebben in het begin 7.000 mondmaskers aangekocht en de maatregelen die we hebben genomen hebben tot hiertoe geloond. Er zijn bij de 358 bewoners van de Middelkerkse woonzorgcentra geen besmettingen vastgesteld, meer nog, op vandaag zijn er geen besmettingen in heel de gemeente.” De kostprijs van de veiligheidscapsule bedraagt 8.900 euro.

(PBM/foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier