Middelkerke heeft eigen strand- en circulatieplan klaar: “Zones kunnen afgesloten worden”

© LC
Redactie KW

‘AmuZEEr je met geZONd verstand’ is het motto dat deze zomer geldt in Middelkerke en dat keert ook terug in het menselijk strand- en circulatieplan dat werd opgesteld. Grote go-carts mogen niet meer op de Zeedijk rijden.

“Ik ben een koele minnaar van overvloedige reglementering, maar we willen onze inwoners en vakantiegangers een optimale vakantie laten beleven en daarom hebben we een eenvoudig strand- en circulatieplan opgemaakt”, laat burgemeester Jean-Marie Dedecker weten. “We moesten dit wel doen omdat de gouverneur het ons oplegde.”

Om de voetgangers maximaal ruimte te geven op de wandeldijk wordt het fiets- en go-cartverkeer op de Zeedijk beperkt van 1 juli tot 31 augustus. In bepaalde drukke zones moet je van de fiets tussen 10 en 22 uur. Ook grote go-carts mogen niet op de Zeedijk, maar kleinere go-carts en tweetrappers voor begeleiders en kinderen mogen wel. “We hebben daaromtrent een consensus bereikt met de verhuurder”, zegt de burgemeester. “In de andere straten mag je wel rijden met de fiets en de billenkar.”

Capaciteit bewaken

Ook wat het strand betreft, is een en ander uit de doeken gedaan. “We gaan op acht drukke centrumzones de capaciteit bewaken. Er is door onze veiligheidsdiensten een maximumcapaciteit per zone bepaald en op de zeven andere zones verwachten we geen problemen en wordt er niet geteld. De maximumcapaciteit in de zones varieert tussen de 1.800 en 3.500 personen en als de maximumcapaciteit wordt overschreden, wordt de zone afgesloten.”

Ook wat de parkeergelegenheid betreft, zijn al voorbereidingen getroffen. “Mobiliteit blijft de grootste zomerse uitdaging, maar indien nodig kunnen we de twee grote randparkings uitbreiden en in Westende is het nieuwe parkeergebouw al in gebruik genomen. We wilden een menselijk plan dat zo goed mogelijk past bij de huidige coronatoestand. Zware verkeersmaatregelen en beperkingen op het strand wilden we kost wat kost vermijden en daarom hebben we pas deze week cruciale knopen doorgehakt”, besluit Jean-Marie Dedecker.

(RED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier