Middelkerke gaat voor een ijspiste in kunststof

Daisy Sturtewagen van The Corner op de Zeedijk, die het hele concept uitbaat, en schepen Michel Landuyt gaan dit jaar voor een ijspiste in kunststof. © PB
Redactie KW

“Het voelt eventjes vreemd aan als je op de piste komt, maar na een paar minuten al ben je het gewoon en voelt het aan als een echte ijspiste”, zegt schepen Michel Landuyt.

Vanaf 18 december tot en met 3 januari vindt op het Epernayplein in Middelkerke Ice Fest plaats. Nieuw dit jaar is de overdekte schaatspiste met een ondergrond in kunststof. “Bij de ijspiste speelden het weer en vooral de wind ons parten”, zegt de schepen. “We zijn tot in Nederland getrokken om een kunststofschaatspiste te boordelen. Middelkerke is naar mijn weten, naast Boom, de enige gemeente in Vlaanderen die dergelijke schaatspiste aanlegt.”

De kunststofpiste is makkelijk aan te leggen en heeft geen lawaaierige generatoren. De piste zal ook overdekt zijn met een doorzichtige tent, zodat er ook kan worden geschaatst bij regen en wind. De verlichting bestaat uit led’s. Er zullen ook curling- en ijshockeywedstrijden worden georganiseerd op de piste, die zo’n 200 m² groot zal zijn.”

(PB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht, van nu vrijdag 11 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier