Middelkerke en Glabbeek verbroederen

Op de foto de beide burgemeesters en schepen Hans Hendrickx van Glabbeek.
Redactie KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie, op vrijdag 8 februari, in Glabbeek maakten burgemeester Reekmans (LDD) van Glabbeek en burgemeester Dedecker (Lijst Dedecker) van Middelkerke, bekend dat de twee gemeenten een officiële verbroedering aangaan.

Het is de bedoeling dat op verschillende vlakken wordt samengewerkt. Beide burgemeesters van dezelfde strekking behaalden een volstrekte meerderheid bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen en hebben al jaren een goede band met elkaar.

“We hebben dezelfde visie over hoe je een gemeente bestuurt en willen van onze gemeente een bruisende gemeente maken. We willen de Middelkerkenaars onze fruitgemeente laten ontdekken en onze inwoners de kust in Middelkerke”, aldus Peter Reekmans, burgemeester van het Vlaams-Brabantse Glabbeek.

Jean-Marie Dedecker is vol lof over zijn collega en wil dat de verbroedering verder gaat dan louter bezoekjes brengen. “We hebben dezelfde visie en willen de facturen van onze gezinnen goedkoper maken voor heel wat basisbehoefte,. Die zjin door de vele intercommunales vandaag peperduur geworden, terwijl met private bedrijven dit veel goedkoper kan. We gaan samen zoeken naar nieuwe spelers op de private markt zodat onze gezinnen minder zullen moeten betalen voor pakweg afval en drinkwater. Er zal ook een samenwerking komen tussen de toeristische diensten van Glabbeek en Middelkerke”, besluit Dedecker.

(PBM/foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier