Michiel en Jana starten nieuwe traiteur- en cateringzaak ‘Aimer Manger’ in Dentergem

foto KM
Redactie KW

Michiel Almey (21) en Jana Devaere (24) starten gemotiveerd en vol ambitie met hun nieuwe traiteur- en cateringzaak ‘Aimer Manger’. “We hebben plannen om iets groots uit te bouwen”, klinkt het enthousiast bij het koppel.

“We hebben toch lang moeten nadenken over onze naam”, steekt Jana Devaere van wal. “Het was geen evidente zoektocht om iets te vinden dat we beiden mooi vonden en ook goed in de oren klinkt. We hadden eerst een andere naam in gedachten, waarbij de slogan ‘Aimer Manger’ was. Michiel bedacht daarna dat dit ook als naam kon dienen. Wie trouwens goed kijkt naar ons logo ziet de letters A en M. Dit komt van Aimer Manger, maar ook van Almey Michiel.” De gezichten achter Aimer Manger vormen niet alleen een team op de werkvloer, maar ook in het dagelijkse leven. “Jana is afkomstig van Dentergem en ikzelf van Merelbeke. We leerden elkaar kennen in het uitgaansleven en al snel was duidelijk dat ik mijn hart in West-Vlaanderen had verloren. We wonen nu ook in Dentergem.”

catering

Dat is ook de regio waar ze zich met Aimer Manger willen op richten. “We kijken vooral naar de regio groot-Tielt en de omliggende gemeenten omdat we daar ook de meeste mensen kennen. Het is ook zo dat we nog feesten doen in Merelbeke zelf ook. We doen het cateringbedrijf omdat het eerst de bedoeling was om de feesten van Michiel zijn vader over te nemen. Zij hebben een keurslagerij in Merelbeke en verzorgen ook een traiteurdienst. Door corona zijn die feesten dit jaar in het water gevallen, maar hebben we wel vraag van regio Tielt gekregen om kleine feestjes te gaan verzorgen.”

Wat doet Aimer Manger juist? “We verzorgen alle feesten waarvoor er catering nodig is, maar door de huidige maatregelen ligt dat moeilijk. Daarom krijgen we ook de vraag om afhaalmenu’s te verzorgen. We contacteren de mensen en gaan samen op zoek naar hun perfecte menu. Op basis daarvan sturen we dan enkele dingen door en kiest de klant.”

“We vinden respect, eerlijkheid en stiptheid heel belangrijk”

De nodige kennis is alvast aanwezig bij Jana en Michiel, al liggen de studies van Jana niet in die lijn. “Ikzelf ben podoloog en doe dit ook nog steeds in de week. Ik heb altijd al opgekeken naar mijn moeder Christel die al 36 jaar werkt in de Shamrock te Tielt.” De studies van Michiel liggen dan wel in de lijn van Aimer Manger. “Ik heb koksschool gedaan en heb daarin ook mijn diploma behaald. Ik heb ook in een Gents cateringbedrijf gewerkt, maar door corona heb ik noodgedwongen een andere job gezocht. Een moeilijke keuze, maar hele dagen thuis zitten was ook niets voor mij.”

Dromen

Aimer Manger draagt bepaalde waarden hoog in het vaandel. “We vinden respect, eerlijkheid en stiptheid heel belangrijk, dat hebben we ook van thuis uit meegekregen. Zonder deze waarden is het moeilijk om iets op te bouwen.” We vroegen ons nog af welke dromen het koppel nog wil verwezenlijken. “We zijn pas begonnen en hopen dat we vijf jaar later niet enkel catering zullen doen. We hebben grootse plannen om iets uit te bouwen waar we de catering zullen in verwerken, maar wat gaan we natuurlijk nog niet zeggen. Jullie zullen de eerste zijn die het horen (lacht).”

Voor mensen die meer info wensen, hebben ze één boodschap: “Er bestaat voorlopig enkel een Facebookpagina met alle info op. Een website volgt nog, maar voor dringende zaken kan je mailen naar catering.michiel@gmail.com of bellen naar 0491/59 10 52.” (KeMa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.