Michelles Pub combineert het beste van twee werelden in het Bierkasteel

Michelle in de nieuwe setting van Michelles Pub. (foto Frank) © foto Frank
Wouter Vander Stricht

Michelles Pub & Brasserie zwaaide dinsdag in het Bierkasteel de deuren open. Het vroegere Michelles Pub wordt straks verhuurd voor feestjes onder de noemer Michelles Vip Room. En op de openingsdagen van de nieuwe pub – die nu de plaats heeft ingenomen van de vroegere brasserie – was het meteen al volle bak.

Eind dit jaar zou Michelles Pub drie jaar bestaan. En dat moment zal ook aangegrepen worden om straks in december de nieuwe Michelles Pub & Brasserie officieel te openen. Maar ondertussen kun je sinds deze week al in de zaak terecht. Voor wie al eens te gast was op het Bierkasteel: vroeger wandelde je de trappen omhoog en bevond Michelles Pub zich rechts, de nieuwe zaak situeert zich links op de ruimte van de vroegere Brasserie. Vanaf nu wordt de ‘oude’ Michelles Pub verhuurd voor feestjes allerhande onder de naam Michelles Vip Room. “We hanteren er dezelfde openingsdagen als in de Pub & Brasserie, van dinsdag tot en met zaterdag. Wij staan er zelf in voor de catering en voor bediening”, zegt Michelle Van Honsebrouck.

De inrichting van de vroegere Michelles Pub kreeg nu ook een verlengstuk in wat vroeger de Brasserie was.

29 tapkranen

De authentieke haard van Gustave Eiffel werd behouden en achteraan de zaal vind je ook de glasramen die vroeger een herenhuis in Rijsel sierden. Vooraan de zaak is er het bargedeelte met een wand met maar liefst 29 tapkranen. “De mensen die hier een rondleiding krijgen, kunnen hier hun degustatie nemen”, pikt Bruno Lambert in. “Wie iets wil eten kan verder in de zaak terecht. Pub en brasserie worden nu immers gecombineerd in een menukaart waar je kan kiezen van cote à l’os tot een hippe hamburger.”

Michelle mikt ook op een erg breed publiek. “Echt iedereen is hier welkom. Op onze eerste dag – afgelopen dinsdag – verwelkomden we zowel jongeren als senioren. De kaart biedt voor iedereen iets en we willen iedereen zich hier ook laten thuisvoelen. Ook al het personeel is mee verhuisd, we staan hier met een team van zowat 20 mensen klaar om iedereen te verwennen. Van een rondleiding tot een lekker etentje. Er is hier ruimte voldoende. Met de coronamaatregelen kunnen we hier nu een 100-tal couverts aan, in gewone tijden zal dat nog ietsje meer zijn. Momenteel werken we ‘s avonds nog in drie shifts: om 18, 20 en 21.30 uur.”

Nieuwe elementen

In Moeskroen opende eind vorig jaar ook al een tweede Michelles Pub. “We bevinden ons daar in de Rue de Menin, op een site die je wat kan vergelijken met het Frunpark. Er huist onder meer een Dreamland en een Carrefour. Ook daar is de zaak ondertussen goed van start gegaan. Bedoeling is dat we dit concept eventueel ook elders in het land uitrollen, de onderhandelingen daarover zijn momenteel volop aan de gang.”

Voor onze Slimste Filou-quiz hurken we tegen de 500 ingelogde teams aan

Het Bierkasteel, dat in 2016 de publieke activiteiten startte, greep de coronacrisis aan om wat veranderingen door te voeren. Wie de rondleiding door de brouwerij boekt, krijgt nu nieuwe filmpjes te zien waar je ook de blikkenbottelarij aan het werk ziet. Er is ook een heuse blikkenexpositie die je toont hoe de assemblage in zijn werk gaat.

Slimste Filou

Michelles Pub & Brasserie is doorlopend open van 11.30 tot 1 uur. In de namiddag kun je er terecht voor een dessert of koffie. “Maar evengoed ook om te eten. Wie een zakendeal pas kort na de middag heeft kunnen afsluiten, kan hier nog een lunch nemen in de namiddag. We combineren het beste van twee werelden, de pub en de brasserie.”

Ondertussen kun je ook nog elke maandag deelnemen aan de Slimste Filou-quiz. ” We hurken aan tegen de 500 ingelogde teams per quiz. Best wel een succes”, besluit Bruno Lambert.

www.slimstefilou.be en www.bierkasteel.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.