Michèle Cuvelier verrast rolstoelbasketters in hometown Ardooie met Bizkit Park

Henk Beyaert genoot alvast van het muzikaal tussendoortje aan de brandweerkazerne in Ardooie. © (foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Een groep rolstoelbasketters is door weer en wind op weg van Oostende naar Kortrijk, goed voor een afstand van 70 km. Om het wat draaglijk te maken, werden ze verrast met een optreden van Bizkit Park die in Ardooie hun gekozen plaat speelde.

In het kader van De Warmste Week worden er veel wandelingen of fietstochten gedaan voor het goede doel. Maar een groep rolstoelbasketters die al rollend richting Kortrijk trekt, dat is eerder uitzonderlijk. Een groep rolstoelbasketters van BC Oostende rolt van Oostende naar Kortrijk, goed voor een afstand van 70 km, in barre weersomstandigheden.

Onderweg zijn er voor de sportievelingen gelukkig enkele tussenstops, een daarvan was aan de brandweerkazerne van Ardooie waar er braadworsten klaar stonden. Maar dat niet alleen, ook Michèle Cuvelier, afkomstig van Ardooie, was van de partij in haar hometown voor een kort interviewtje én met een verrassing. Rollin’ van Limp Bizkit is toepasselijk hun favoriete plaat. Michèle had Bizkit Park, de covergroep van Limp Bizkit en Linkin Park, geregeld om het nummer live te spelen.

Michèle Cuvelier was heel even terug in Ardooie.
Michèle Cuvelier was heel even terug in Ardooie.© (foto JCR)

Een extra stimulans voor de rolstoelbasketters. “We doen de tocht voor de vzw Dukes on Wheels. Dat is een vzw onder de koepel met BC Oostende met de bedoeling om centjes in te zamelen om zo de jeugd van een gepaste rolstoel te voorzien. Het materiaal is immers het allerbelangrijkste voor deze jonge sporters. We zijn allemaal getraind, maar deze inspanning is toch extra lastig omdat je heel wat andere spieren gebruikt. Er zijn ook heel wat jonge rolstoelbasketters die een groot stuk van de tocht meerijden.”

Bij aankomst op Kortrijk Weide was het team moe maar voldaan.
Bij aankomst op Kortrijk Weide was het team moe maar voldaan.© ED

(TD)