Michel Van den Brande staat terecht voor dodelijk arbeidsongeval

Michel Van Den Brande werd een BV dankzij het programma 'The Sky is the Limit' op Vier. © Beeldfabriek
Redactie KW

Michel Van den Brande (54), bekend van het VIER-programma The Sky is the Limit, en zijn bedrijf Kontrimo moeten zich voor de Brugse strafrechter verantwoorden voor een dodelijk arbeidsongeval. Een 29-jarige arbeider verongelukte bij een val van een stelling van Kontrimo.

Het tragische ongeval gebeurde op 6 mei 2014 langs de Gentpoortstraat in Brugge. Daar stond een stelling naar aanleiding van de renovatie van de Magdalenakerk. Kenny D. uit Deinze was bezig met het afbreken van de stelling toen een lading buizen vol op hem terechtkwam. De arbeider viel acht meter naar beneden en was op slag dood.

Inbreuken op veiligheidsvoorschriften

Het bedrijf Kontrimo uit Temse, zijn zaakvoerder Michel Van den Brande en een 50-jarige arbeider uit Bredene moeten zich voor de strafrechter verantwoorden voor onopzettelijke doodslag. Daarnaast staan Van den Brande en Kontrimo ook nog terecht voor een reeks inbreuken op de veiligheidsvoorschriften. Zo was er volgens de arbeidsauditeur onder andere geen geschikte verankering of aangepaste bescherming voorzien voor het vallen van voorwerpen. Bij andere controles in 2014 en 2015 werden bovendien gelijkaardige inbreuken op de sociale wetgeving vastgesteld.

Op de zitting stelden de ouders van het slachtoffer zich burgerlijke partij. Ze vorderen elk een schadevergoeding van 5.000 euro. De zaak zal op woensdag 27 april gepleit worden.

(Belga)