Michel Nihoul (78) overleden in Zeebrugge

Michel Nihoul. © a-BELGA
Redactie KW

Michel Nihoul, een van de vermeende handlangers van kindermoordenaar Marc Dutroux, is op 78-jarige leeftijd overleden in Zeebrugge waar hij al jaren woonde. Dat melden Franstalige media en wordt bevestigd door zijn levenspartner Marleen De Cokere.

Michel Nihoul werd altijd beschouwd als een van de leden van de bende-Dutroux. Hij werd tijdens het proces tegen Marc Dutroux, Michelle Martin en Michel Lelièvre ook mee vervolgd voor bendevorming, drugshandel en voor ontvoering.

Die laatste beschuldiging had de schimmige Brusselse zakenman vooral te danken aan Marc Dutroux zelf, die beweerde dat het Michel Nihoul was die de meisjes Julie Lejeune en Mélissa Russo had ontvoerd. Uiteindelijk werd Michel Nihoul op 17 juni 2004 vrijgesproken voor de ontvoering, maar wel veroordeeld voor bendevorming en drugshandel.

Het assisenhof in Aarlen veroordeelde hem tot vijf jaar cel. Twee jaar later, in 2006, kwam Michel Nihoul al voorwaardelijk vrij. Hij vestigde zich meteen in Zeebrugge, met zijn partner Marleen De Cokere. Michel Nihoul kampte al een tijd met gezondheidsproblemen. Enkele dagen geleden werd hij opgenomen in het AZ Zeno in Knokke waar hij uiteindelijk ook overleden is. Michel Nihoul had vijf kinderen.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier