Michaël Vannieuwenhuyze fietst zelf 1.000 km voor Kom op tegen Kanker

Op de foto: Elke Casselein en Kenneth Vandenbroucke, de uitbaters van café De Gilde uit Stasegem die de 24-uren marathon organiseren en Pieter Spiessens van FC 't Damberd, samen met Michaël Vannieuwenhuyze. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Schepen van Sport Michaël Vannieuwenhuyze zet zijn schouders onder ‘1.000 km trappen tegen kanker’. Michaël wil zelf 1.000 kilometer fietsen op vier dagen. Naast de 1.000 km fietsen moet ook minstens 5.000 euro worden ingezameld. “Daarom start ik met een pannenkoekenverkoop in december en wellicht een fuif in maart”, stelt Michaël.

Meer dan duizend teams, meestal bestaand uit 8 fietsers, zullen tijdens het verlengd hemelvaartweekend 2018 in vier dagen tijd 1.000 km bijeen fietsen om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. Op zondag 13 mei 2018 wordt Harelbeke West-Vlaamse middagstad voor de actie. Schepen van Sport Michaël Vannieuwenhuyze nam een drietal jaar geleden het initiatief om Harelbeke als kandidaat-middagstad op te geven. Na lang aandringen werd Harelbeke dit jaar aangeduid als ontvangststad voor de 1.000 km. Dit betekent dat de renners er op zondag over de middag halt houden en er heel wat evenementen worden georganiseerd.

Sfeer en emoties

“Een viertal jaar geleden nam ik met een groep collega-vrienden voor de eerste maal deel aan de 1.000 km. Toen reed ik één van de ritten van 125 km. Ik kreeg de smaak te pakken en nam ook de jaren daarop deel”, vertelt Michaël. “De sfeer en de emoties die je tijdens die vierdaagse meemaakt, zijn ongelooflijk. Ik wilde dit graag delen met de inwoners van Groot-Harelbeke. Ik ben dan ook heel blij dat het gelukt is om de organisatie naar Harelbeke te halen.”

“Bij deze: een warme oproep naar iedereen die zich geroepen voelt om zelf een activiteit te organiseren”

Omdat Harelbeke geselecteerd werd, gaat Michaël de uitdaging aan om de 1.000 km op zijn eentje te fietsen. Maar dat wordt niet de grootste uitdaging. “Naast de 1.000 km fietsen moet ook minstens 5.000 euro worden ingezameld. Daarom start ik met een pannenkoekenverkoop in december en wellicht een fuif in maart”, stelt Michaël. “Maar ik hoop dat ook andere Harelbekenaren zich achter het project scharen en we samen het vereiste bedrag kunnen inzamelen. Daarom doe ik een warme oproep naar iedereen die zich geroepen voelt om mee te helpen of zelf een activiteit wil organiseren.”

Zo organiseert café De Gilde in Stasegem een marathon waarbij op 22 en 23 december 24 uur kan worden gebiljart, darts gespeeld of karaoke gezongen. Daarnaast zal ook de voetbalploeg van FC ‘t Damberd uit Bavikhove binnenkort een activiteit organiseren. Mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen via de Facebookpagina ‘Michaël voor Harelbeke’.

Ultiem eerbetoon

De bedoeling is dat Michaël met een speciale outfit de 1.000 km zal rijden. “Ik ben hiervoor in overleg met een kledijfabrikant. Het is de bedoeling dat ik op mijn truitje rij met de namen van mensen uit Groot-Harelbeke die overleden zijn aan kanker. Dit als ultiem eerbetoon. Wie een naam op het truitje wil laten zetten, kan dit doen via een bericht op de Facebookpagina of langskomen op één van de activiteiten”, besluit Michaël.

Tijdens het evenement worden tussen de 4.000 en 5.000 mensen verwacht. Naast de aankomst van de renners wordt een heus evenementendorp opgezet waarin zowel jong als oud ludieke en sportieve activiteiten zullen kunnen doen. Er worden ook heel wat eet- en drankstandjes voorzien én er wordt een optreden ingepland. Daarnaast wordt een oproep gedaan naar alle inwoners van Harelbeke om mee de langste erehaag te vormen en zo het record van vorige edities te breken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier