Michael Pittellioen aan vooravond van derde deelname: “Als inwoner van Abele ben ik goed vertrouwd met de streek”

foto DM © MARES DAVID
Redactie KW

Michael Pittellioen staat aan de vooravond van zijn derde deelname in Ieper.

“Ik nam al tweemaal deel met James Gruwez in de Mercedes 190E. Eenmaal was ik volledig copiloot, de andere keer namen we afwisselend plaats achter het stuur. Dus heb ik toch al wat ervaring in deze klassieker. Bovendien ben ik als inwoner van Abele goed vertrouwd met de streek. Al zullen we er alles aan doen om ons op een perfecte manier voor te bereiden. Uit voorgaande deelnames weet ik dat proeven als Westouter en Watou mij wel goed liggen. En de reden is me nog altijd onbekend, maar in Reninge-Vleteren heb ik helemaal geen goed gevoel. Dus wordt het wat bang afwachten wat deze nu 15 kilometer tellende proef zal brengen.”

Michael behaalde dit jaar al een klassezege in de rally van de Monteberg, terwijl hij in de TBR-rallysprint als tweede werd afgevlagd. Dit weliswaar aan het stuur van een BMW Compact F2000. In Ieper pakt hij echter uit met een Renault Clio.

Geen idee waarom, maar in Reninge-Vleteren heb ik geen goed gevoel

“De BMW is zeker geen gemakkelijke wagen, en het duurde echt twee jaar voordat we hem een beetje onder de knie hadden. Met onze eigen assistentie onderhouden we de wagen, maar bij het huren van een andere bolide leg je zowat je lot in andermans handen. Enkele maanden terug konden we al eens kennismaken met de Clio, die gehuurd wordt in Frankrijk. Het lijkt me alvast een compatibele rallymachine, al moet je er, zoals met iedere wagen, de nodige kilometers mee malen om je goed te voelen achter het stuur. Voor Ieper stellen we niets voorop, we proberen gewoon onze eigen koers te rijden. We hopen het nodige potentieel te hebben om mee te draaien, en misschien zit er een strijd in de strijd aan te komen met Ieperling Nichias Priem, die een gelijkaardige Renault aan de start brengt.”

Binnenin de wagen worden de nota’s door corijder Jonathan Stevenart in het Frans gelezen. Helemaal geen aanpassing of moeilijkheid voor Michael Pittellioen. “Jonathan komt uit Moeskroen, en de Franse taal is voor mij helemaal geen probleem, gezien ik tweetalig werd opgevoed.” (DT)