Michael Jackson-imitator Mervyn begint aan eigen carrière, maar ligt nu stil door het coronavirus

Recent stond Mervyn nog op het podium van De Metronoom in Brugge. © Inge Kinnet
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In de voorbije jaren zag je misschien in Brugge of in de ruime omgeving wel al eens de Michael Jackson-imitator Mervyn Deblaere uit Oostkamp aan het werk. Mervyn kroop altijd graag in de huid van Michael Jackson, maar binnenkort is dat verleden tijd. De 19-jarige jongeman is immers bezig met de uitbouw van een eigen carrière. Normaal moest in deze maand april zijn allereerste single uitkomen, maar het coronavirus zorgde ervoor dat die plannen zijn opgeschoven. Voor hoelang ? Tot het moment dat Mervyn wél een essentiële verplaatsing mag maken naar de opnamestudio om zijn eerste liedje in te zingen.

Innerlijk vloekt Mervyn een weinig, want de start van zijn nieuwe Nederlandstalige muzikale loopbaan lukt niet door het coronavirus. “Erg hé”, zegt de zoon van Sacha, die de FrietFarm runt in hartje Brugge. “Al maanden kijk ik uit naar het voorjaar. En dan komt daar een buitenlands virus roet in het eten gooien. Normaal zou nu in deze maand mijn eerste single uitkomen, maar dat is uitgesteld naar een latere datum. Hoelang ? Dat weet ik helemaal niet. Dat kan één, twee of zelfs drie maanden zijn. Ik besef ook dat het voor een beginnend artiest nu nog moeilijker zal zijn om nationaal door te breken door heel die coronacrisis. Platenfirma’s en heel de branche wordt enorm getroffen door deze situatie. Tot eind augustus worden er zelfs al geen grootse evenementen gehouden. Ppfff, voor mezelf is dat geen leuke start. Toch blijf ik hopen dat alles lukt, mits wat vertraging.”

Zijn grootste voorbeeld is André Hazes uit Nederland.
Zijn grootste voorbeeld is André Hazes uit Nederland.© PADI/Daniël

De student aan het Sint-Jozefsinstituut in Brugge droomt al lang van een muziekcarrière. “Ik begon op jonge leeftijd met het imiteren van Michael Jackson. De voorbije jaren heb ik wat optredens afgewerkt als Michael Jackson. Ik haalde hieruit voldoening, maar het voelde wel aan alsof ik niet verder geraakte in wat ik wil doen. Ik kon mezelf niet meer vernieuwen omdat Michael Jackson natuurlijk geen nieuwe muziek uitbracht. Ik bleef wat slenteren. Ik kon mezelf ook niet verbeteren qua dans. Ik zat op mijn niveau en beter worden zat er niet meer in”, bekent Mervyn “Ik wist dat ik wel kon zingen, maar op een volledige verkeerde manier. Ik begon met een zangopleiding bij Wouter Dubois in de Metronoom in Brugge. En eerlijk, ik leerde daar al veel bij. Wie dus op een podium wil staan, raad ik zeker aan om zanglessen te volgen. Het idee om een zangcarrière te beginnen speelde al lang in mijn hoofd. Dankzij contacten kwam ik in juli 2019 in contact met producer Jérémie Vrielynck uit Deerlijk, een geweldige kerel ! We begonnen onmiddellijk met het schrijven van nummers. Het leuke aan onze samenwerking is dat we dezelfde leeftijd hebben. Ik ben maar twee weken ouder dan Jérémie. Dat uit zich vooral omdat ik véél wijzer ben of hem. Die twee weken maken het verschil hé “, lacht Mervyn, die direct eraan toevoegt dat het een grapje is. Hij heeft immers enorm veel respect voor Jérémie en voor zijn groot palmares, alhoewel hij ook nog zo jong is. “Het is een plezier om samen te werken met zo’n muzikaal iemand. Stiekem ben ik gezond jaloers op de vele instrumenten die hij kan bespelen. We begrijpen elkaar wel heel goed. We zijn beiden jong en weten wat we willen. De momenten dat we samen aan het schrijven zijn, zijn momenten om nooit te vergeten. We zijn bezig met vier gloednieuwe Nederlandstalige songs én helemaal geen covers. Ik vind het belangrijk om eigen nummers te maken, omdat het dan toch wat uniek is. Veel beginnende artiesten brengen covers uit. Ik wil uitpakken met eigen nummers omdat ik jong ben. Al de nummers zijn al gecomponeerd. Het enige wat er nog moet gebeuren zijn teksten schrijven en inzingen. Wanneer dat zal gebeuren weet niemand. Volgens de planning die we voor het coronavirus hadden, gingen de nummers nu al klaar zijn en gingen we ook een videoclip opnemen. Het virus besliste er anders over. Ik bekijk het wel positief. Ik heb nu alle tijd om mezelf te herbronnen en positief te kijken naar wat er komen zal. Ik hoop dat de agenda snel wordt gevuld met studio-opnames, zodat we de release van mijn eerste single tot een goed einde kunnen brengen.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.