In beeld
Micha Marah schittert tijdens ‘Music Show Scotland’ in Antwerps Sportpaleis

Na de donderslagen die over het in mist gehulde Highland Valley Castle rolden, weerklonk het militaire bevel : By the center , quick march. Het trommelgeroffel was duidelijk te horen, gevolgd door het aanzwellend geluid van de doedelzakken.

De indrukwekkende formatie van meer dan honderd pipers en drums kwam door de poort van het kasteel het middenplein opgestapt in de traditionele Schotse kilt en bontmuts. Vanaf dat moment was het voor het publiek drie uren genieten van een opvoering zonder weerga. Er werd een mooie mix gebracht van traditionele muziek, folk, country tot zelfs pop-rock door de Castleband. Klassiekers als Amazing Grace, Highland Cathedral en vele andere bezorgden iedereen kippenvel. Ook de Schotse dansers en de Ierse stepdancers brachten de zaal in vervoering.

De komst van Micha Mara was een ware verrijking voor de show. In de jaren negentig nam Micha -die onlangs haar 65ste verjaardag vierde- enkele albums op met Ierse en Schotse liederen. Nu opende ze haar optreden met een wondermooie vertolking van Mull of Kintyre van Paul McCartney. Na de pauze trakteerde ze nog met haar eigen single Verloren Strijd waarvoor ze een staande ovatie kreeg.

Plots kwam de presentator de bühne opgewandeld met een onbekend iemand. Chris vroeg voor duizenden mensen zijn vriendin Sandra ten huwelijk. Sandra werd erbij geroepen en ze zei… JA! De avond liep stilaan op zijn einde. Na de show mocht het publiek het middenplein betreden voor een gesprekje of een foto met de muzikanten, zangers en dansers. Wie er de volgende keer bij wil zijn, moet niet lang wachten, want op zaterdag 12 januari 2019 treedt Music Show Scotland om 19.30 uur op in Vorst-Nationaal. Deze keer zonder Micha Marah.

(PADI)

Vorst-Nationaal : tickets via www.teleticketservice.be – Nieuwe show in Antwerps Sportpaleis : zaterdag 16 november 2019- 070 345 345 (0,30 euro/min) – www.teleticketservice.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.