Meyrem Almaci: “De kust geeft me letterlijk ademruimte”

© BELGA
Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Met Wouter Beke en Bart De Wever mochten we al de partijvoorzitters van CD&V en N-VA aan de tand voelen, maar ook die van Groen komt voor zover we weten niét uit West-Vlaanderen. En omdat West-Vlaanderen altijd wat extra groen kan gebruiken, krijgt Meyrem Almaci deze week even het woord.

Aan uw naam durven we vermoeden dat uw voorvaderen niet uit West-Vlaanderen komen…

“Neen , mijn roots zijn iets exotischer. (lacht) Maar één ding is duidelijk : mijn ouders en kinderen zijn, net als ik, dol op de zee. Bovendien ben ik hooikoortslijder. Tijdens de lentemaanden geeft de kust mij de broodnodige verlichting en letterlijk ademruimte.”

Wat vindt u een mooi aspect van de West-Vlamingen die u kent?

“Ik geloof zeer sterk in de doeners in onze samenleving, de ondernemingsgezindheid kan me dus wel bekoren. Net als de no-nonsense en het prachtige dialect. Bovendien is het een streek die geschiedenis ademt.”

Wat is uw favoriete plekje in West-Vlaanderen?

“Een van mijn favoriete plekjes is het Zwin. Ik kom er al van kleinsaf en kom er graag tot rust. Maar ook Heist , De Haan, Nieuwpoort zijn ondertussen al klassiekers. In Heist heeft mijn schoonfamilie een huisje, waar we regelmatig vertoeven. En in Nieuwpoort vindt al 19 jaar het zomerweekend van Groen plaats, dus ik heb het sowieso wel voor de zee!”

(FV)