MExT Roeselare steekt tandje bij om EHBO-materialen bij klanten te krijgen

Wouter Vander Stricht

De vraag is groter dan anders, maar nog altijd behapbaar. MExT Roeselare komt nog niet in problemen qua voorraad. “En het is prettig te ervaren dat ons personeel nog een tandje bij steekt in deze drukke tijden”, meent financieel directeur Geert Lafaut.

MExT werd 27 jaar geleden opgericht door Bart Vanhaverbeke en Lieven Goegebeur. De zaak startte in het bedrijvencentrum in Beveren en situeert zich nu wat verderop in de Industrieweg. Bijna drie decennia later belevert MExT 350.000 klanten in België, Nederland, Duitsland en Luxemburg. Financieel directeur Geert Lafaut: “We hebben een 170-tal medewerkers, waarvan er 42 in Roeselare onze commerciële dienst bevolken en 10 mensen voor het logistieke zorgen. Onze verkopers gaan altijd bij de klant ter plaatse om af te toetsen wat nodig is. Zo kunnen we een bestelling op maat voorzien. Onze klanten situeren zich in diverse sectoren: van horeca tot bouw over scholen tot overheidsdiensten.”

MExT Roeselare steekt tandje bij om EHBO-materialen bij klanten te krijgen

En de jongste week is de vraag naar reinigende en hygiënische producten door het coronavirus toegenomen. “Dat klopt, maar wij trachten daarover in overleg te gaan met de klant. Als die klant met 20 mensen werkt, heeft het geen zin om voor 100 mensen materiaal aan te kopen. De te grote bestellingen trachten we er zo uit te halen. Het is ook zo dat wij een vrij grote voorraad hebben, waardoor we zoveel mogelijk klanten kunnen helpen. We verkopen nu vooral meer producten die te maken hebben met handhygiëne: van hygiënische lotions, over handschoenen tot reinigingsproducten. Extra personeel om dit alles te beleveren hebben we niet nodig. De mensen steken hier een tandje bij en dat is prettig om zien.”

MExT Roeselare steekt tandje bij om EHBO-materialen bij klanten te krijgen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.