Meulebekenaren tonen hun tuin

Marie-Jeanne Van Hove en Carlos Strobbe in hun rozentuin. © Luc
Redactie KW

Door de coronacrisis is er dit jaar geen algemene editie van Open Tuinen maar kunnen tuineigenaars wel zelf beslissen om hun tuin open te stellen voor het publiek. In Meulebeke openen Marie-Jeanne Van Hove en Carlos Strobbe op 20, 21, 27 en 28 juni hun 60 aren grote tuin in de Lostraat 7. Ook de tuin van Regine in de Oude Gentstraat 4 kan op die data bezocht worden, weliswaar op afspraak.

Idyllisch verscholen tussen de kunstig geschoren hoge hagen, nestelt zich in de Lostraat 7 de tuin van Marie-Jeanne Van Hove en Carlos Strobbe. De majestueuze lindendreef leidt de bezoeker naar de pittoreske witte woning. De hagen en eigenzinnige buxusvormen zorgen voor verrassende doorkijken die het omliggende, vredige landschap in groene tinten omkaderen.

Naast de geurige en kleurige rozentuin ontdekken we een zuiders aandoend lavendelperceel met klaterende waterpartijen. Op onze ontdekkingstocht langsheen het artistiek ogend woonhuis komen we terecht in het neerhof met kippen, ganzen, eenden, schapen en geiten. De moes- en kruidentuin sluiten hier bijzonder goed op aan. De serres herbergen naast de seizoensgebonden groenten en fruit ook nog een arsenaal aan kunstige curiosa.

Kunst

Het gazon biedt plaats om in de schaduw te genieten van al het moois. Er is de boomhut, de petanquepiste en er zijn de beelden die de tuin nog een extra kunstige dimensie geven. Bezoekers kunnen nu eveneens genieten van de prachtige collectie schilderijen die Marie-Jeanne gedurende de coronacrisis uit haar penseel toverde.

De tuin van Carlos en Marie-Jeanne is geopend gedurende de weekends van 20, 21, 27 en 28 juni telkens van 10 uur tot 18.30 uur. Een bezoek kost 4 euro per persoon, een glas witte wijn of frisdrank inbegrepen. Info: 051 48 95 15.

De tuin van Regine kan eveneens op bovenvermelde data bezocht worden mits voorafgaande telefonische afspraak op 0497 75 55 27. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten