Meulebekenaar plaatst zich voor WK heftruckrijden na derde plaats op BK

v.l.n.r.: Peter Clarysse (3), Jimmy Vleminx (1), Quentin Servais (2). © GF
Redactie KW

In Antwerpen vond afgelopen zaterdag voor de negende maal de Belgian LindeCup plaats, het jaarlijks kampioenschap heftruckrijden. Peter Clarysse uit Meulebeke werd daarbij derde en mag later dit jaar naar het WK Heftruckrijden in Duitsland.

Zowat 40 gepassioneerde heftruckchauffeurs, allen actief in Belgische kmo’s en grote bedrijven, demonstreerden afelopen zaterdag tijdens praktische kwalificatierondes hun vakkennis en vaardigheden met de heftruck- en reachtruckmodellen van Linde. Daarin werden hun rijvaardigheid, precisie en snelheid getest. In een voorafgaande theorieronde werd bovendien ook hun kennis van techniek en veiligheid getest.

De 45-jarige Peter Clarysse uit Meulebeke haalde brons op het BK tijdens zijn derde deelname. Hij werkt momenteel bij diepvriesgroentenproducent Ardo uit Ardooie, Onderneming van het Jaar in 2018. Maar met zijn 25-jarige ervaring als heftruckchauffeur leeft hij er zich ook telkens 1 week per maand fulltime uit op de heftruck. “Ik nam deel aan de LindeCup om te winnen en om me te meten met de besten. Nu ben ik bijzonder gebrand op mijn eerste deelname aan het WK, met alle ervaringen die daarmee gepaard gaan.”

Peter Clarysse moest Limburger Jimmy Vleminx en Luikenaar Quentin Servais laten voorgaan. De drie nemen namens België deel aan het WK in het Duitse Aschaffenburg, van 19 tot 21 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier