Meulebeke klinkt op betere tijden

Het was met de inwoners klinken op een betere toekomst met v.l.n.r. : Anneke Dejonghe, Jean-Marie Gunst, Danny Bossuyt, Dirk Verwilst, Katrien Seys en Rik Priem. © foto Luc
Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt Medewerker KW

Afgelopen zondag konden alle Meulebekenaren klinken op een nieuw tijdperk in de grote sporthal van het sport- en recreatiecentrum Ter Borcht.

Er kwam heel wat volk opdagen om de start van het ‘nieuwe’ tijdperk in de sporthal Ter Borcht mee te maken. De ruime zaal vormde het ideale decor voor verbindende babbels en bubbels.

De burgemeester en de schepenen heetten de meer dan 600 aanwezigen welkom. Er werd niet gezoend en ook geen handjes geschud, maar wel geklonken op de betere tijden die er hopelijk zullen aanbreken.

In zijn welkomstwoord beklemtoonde burgemeester Dirk Verwilst dat er een nieuwe pagina geschiedenis geschreven wordt. “We zijn bevrijd van het mondmasker en van het afstand houden. We trekken ons uit het isolement en zijn verheugd opnieuw veel mensen te ontmoeten. Corona heeft onze sociale samenhorigheid een ferme deuk gegeven, hoog tijd nu om terug vrienden en kennissen opnieuw te ontmoeten. Welkom in het vernieuwde Meulebeke waar we samen met ons nieuw logo en de nieuwe huisstijl met onze neuzen toekomstgericht dezelfde weg inslaan.”

Voor alle aanwezigen waren er nog lekkere oliebollen voorzien en een winkeltas met het nieuwe logo van de gemeente.

De helpende handen van de KLJ

Naast een groep medewerkers van de plaatselijke feestcommissie kon men dit jaar voor deze voorjaarsdrink een beroep doen op een team KLJ-leden om de gasten van spijs en drank te voorzien.

“We zijn hier met 12 leden om een helpende hand te verlenen”, aldus Bram Tuytens, voorzitter van de KLJ. “We zijn blij dat we weer aan zoiets kunnen deelnemen. Ondertussen hebben we ook onze eigen werking terug op de rails gezet en zijn we uiterst tevreden met de 140 leden die onze vereniging momenteel telt.”

Oud-Chiroleiders klinken samen

Tijdens de voorjaarsdrink ontmoetten we heel wat vriendengroepen die na lange tijd van opgelegd isolement terug elkaar het allerbeste konden toewensen. Zo ook de oud-Chiroleiders Bert Allemeersch, Sarah Bultynck, Xavier Vervelghe, Steven Decorte, Tom Wattijn, Sophie Vervelghe en Bert Boucké.

“Het geeft ons een goed gevoel om elkaar hier te ontmoeten en te genieten van de hapjes en de drankjes die ons worden aangeboden”, aldus Bert. “Het is tevens een voorbereidingsmoment op datgene wat ons volgende week te wachten staat tijdens de 49ste editie van de Chiro Rolmarathon.”

We zien v.l.n.r.: Bert Allemeersch, Nel Allemeersch en Sarah Bultynck, Xavier Vervelghe, Steven Decorte, Tom Wattijn, Spohie Vervelghe en Bert Boucké.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.