Meulebeke is voortaan een pleegzorggemeente

Op de foto v.l.n.r. Melanie Louagie (pleegzorg West-Vlaanderen), Nico Landuyt (coördinator kinderopvang, Huis van het Kind), Griet Vannieuwenhuyse, Katleen Louvaert (Gezinsraad), Lieve Germonprez (schepen van Sociale Dossiers), Christine Naessens (Gezinsraad), schepen Rita De Costere en Silke Gevaert. © Luc
Redactie KW

Als pleegzorggemeente wil Meulebeke het maatschappelijk draagvlak voor Pleegzorg West-Vlaanderen in eigen gemeente vergroten, zodat kinderen die niet meer thuis kunnen wonen de kans krijgen om op te groeien in een gepaste thuisomgeving.

Er is dringend nood aan pleeggezinnen, want in onze provincie staan er 200 kinderen en jongeren op de wachtlijst. Schepen van Sociale Dossiers Lieve Germonprez: “Met het in ontvangst nemen van het Pleegzorglabel engageert de gemeente Meulebeke zich nu om pleegzorgvriendelijke maatregelen te treffen en om pleegzorg beter bekend te maken in eigen gemeente. In samenwerking met de Gezinsraad zal er in de nabije toekomst een infovergadering georganiseerd worden rond pleegzorg. Pleeggezinnen kunnen vanaf heden ook aanspraak maken op de Vrijetijdspas Meulebeke. Mijn dank gaat naar de Gezinsraad voor het engagement, aan de gezinnen die al de taak van pleeggezin op zich nemen en naar het college dat het licht op groen zet om dit alles te ondersteunen.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier