In West-Vlaanderen zijn er zes schakelzorgcentra voorzien. In opdracht van de gouverneur is Anne Martens provinciaal coördinator en is Tom Vanpoucke coördinator van het schakelzorgcentrum Ter Deeve voor de regio. De organisatie gaat onmiddellijk van start. Deze fase duurt 10 dagen. De activering van de schakelzorgcentra is een beslissing van de Vlaamse overheid.

Schakelzorgcentra kunnen een oplossing bieden voor mensen die medisch gezien het ziekenhuis mogen verlaten maar niet naar huis kunnen. Schakelzorgcentra kunnen ook medisch toezicht bieden voor mensen die besmet zijn met COVID-19, niet thuis kunnen blijven of niet meteen naar het ziekenhuis moeten.

Uiteindelijk is het de bedoeling om iedereen zo snel mogelijk naar huis te laten gaan. (LB)

In West-Vlaanderen zijn er zes schakelzorgcentra voorzien. In opdracht van de gouverneur is Anne Martens provinciaal coördinator en is Tom Vanpoucke coördinator van het schakelzorgcentrum Ter Deeve voor de regio. De organisatie gaat onmiddellijk van start. Deze fase duurt 10 dagen. De activering van de schakelzorgcentra is een beslissing van de Vlaamse overheid.Schakelzorgcentra kunnen een oplossing bieden voor mensen die medisch gezien het ziekenhuis mogen verlaten maar niet naar huis kunnen. Schakelzorgcentra kunnen ook medisch toezicht bieden voor mensen die besmet zijn met COVID-19, niet thuis kunnen blijven of niet meteen naar het ziekenhuis moeten.Uiteindelijk is het de bedoeling om iedereen zo snel mogelijk naar huis te laten gaan. (LB)