https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Meulebeke heeft hitteplan klaar voor te warme dagen

We zien Lynn Busschaert, Rik Priem, Ines Cardoen, Stefanie Vanhoutte en Danny Bossuyt. (foto Luc)
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Meulebeke ontwikkelde samen met het Lokaal Gezondheidsoverleg Midden-West-Vlaanderen (LOGO) een Gezondheidsplan Warme Dagen. Het plan heeft tot doel voorbereid te zijn op periodes van extreme temperaturen.

Schepen van Milieu, Danny Bossuyt: “In de voorbije jaren heeft Meulebeke samen met de gemeenten Ingelmunster, Moorslede, Oostrozebeke, Tielt, Ruiselede, Lichtervelde en Wingene een energie- en klimaatsplan opgesteld. Dit jaar zijn al vijf gemeenten, waaronder Meulebeke, klaar met een Gezondheidsplan Warme Dagen. De stijging van het aantal hittedagen noopt er ons toe tot actie over te gaan.”

Schepen van Sociale Zorgen, Rik Priem: “Momenteel wordt het plan getest door de verschillende diensten en afdelingen die er actief zijn : administratieve diensten, zorginstellingen, buitendiensten, kinderopvang, jeugd- en sportwerking. Na afloop van de zomerperiode zal het plan grondig geëvalueerd en indien nodig, bijgestuurd worden, om tot een definitief werkinstrument te komen waar iedere dienst vlot mee aan de slag kan.”

Checklist

“De grote meerwaarde van dit plan is dat alles nu gebundeld staat. Alle mogelijke doelgroepen beschikken over een checklist met de maatregelen die genomen dienen te worden in geval van extreme temperaturen. Het agentschap Zorg en Gezondheid activeert de waakzaamheidsfase maar het is de Federale Overheid die de alarmfase in werking stelt”, horen we van Stefanie Vanhoutte van LOGO.

Een van de zaken die bijvoorbeeld in het hitteplan staat is dat de ouderen een drankkaart krijgen, daarmee kan men zien hoeveel de persoon al gedronken heeft.

(Luc Bouckhuyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten