Meulebeekse oud-Weekbode-medewerker Jozef Parmentier overleden

Redactie KW

Op dinsdag 2 februari overleed onze oud-medewerker Jozef Parmentier na een langdurige ziekte. Jozef zal herinnerd worden als de man die in Meulebeke De Weekbode groot maakte. Hij was niet alleen reporter van het eerste uur, maar hij zorgde ook voor tal van abonnees.

Jozef Parmentier zag het levenslicht op tweede kerst 1936 in Oostrozebeke. Hij groeide op in een arbeidersgezin met 5 kinderen. Na zijn lagere school trok Jozef naar de weverij TeVeBe in Oostrozebeke. Toen dit bedrijf de boeken neerlegde, ging hij naar Vichte om er te weven. Jozef verkoos het nachtwerk.

Op 29 juli 1961 trouwde hij met Maria Verscheure. Het koppel vestigde zich in hun nieuwbouwwoning in de Ooigemstraat in Meulebeke.

Actieve journalist

Ondertussen was Jozef ook al bezig als reporter van de Weekbode. Hij schreef en nam foto’s (toen nog in zwart-wit), maar het grootste geluk vond hij ongetwijfeld in het sociaal contact. Ontelbaar zijn de gouden en diamanten jubilea die hij voor ons weekblad versloeg. Ook de huwelijken en de sterfgevallen ontsnapten niet aan zijn aandacht. Geen opdracht was hem te veel, steeds was hij plichtbewust op post. Met zijn collega’s van de dagbladen had hij een prima verstandhouding. Jozef tekende altijd present op de gemeenteraadzittingen en bracht steeds verslag uit, in een politiek landschap dat toen wat stabieler was. Je kon de woning van Jozef niet missen: hij had naast zijn oprit een vlaggenmast staan waar een vlag van De Weekbode alle weersomstandigheden doorstond.

Passie voor voetbal

Jozef had een boontje voor het voetbal. Dankzij zijn inzet zorgde hij niet alleen voor een bloeiende liefhebberscompetitie, maar stond hij ook aan de wieg van de plaatselijke minivoetbalcompetitie. Bij alle kampioenvieringen van de duiven- en vinkenmaatschappijen tekende Jozef ook present.

In de weinige vrije tijd die Jozef had, was hij steeds te vinden in zijn schitterende tuin waar volières, beelden en visvijvers een ware lust voor het oog waren.

Hart voor Meulebeke

Jozef is nu niet meer. Hij overleed in de armen van zijn echtgenote Maria die zich over hem ontfermde. Alzheimer heeft hij niet overwonnen, maar toch zullen we Jozef blijven gedenken als een groot man met een hart voor zijn gemeente.

De uitvaartdienst vindt plaats op dinsdag 9 februari om 10.30 uur in de aula De Aster in intieme kring, gevolgd door de crematie en de plaatsing van de urne in de urnenkelder op de begraafplaats in Meulebeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.