Meulebeeks hulpteam bedankt voor massale steun

We zien v.l.n.r.: Danny Bossuyt, Sabine Van Overbeke, Jasper Bossuyt, Katrien Vandaele en Danny Vancauwenberghe. (foto Luc)
Redactie KW

De beelden van de verwoestende overstromingen in de Ardennen blijven op ons netvlies gebrand. Een vriendengroep uit Meulebeke besloot om de handen uit de mouwen te steken en hulp te bieden aan de bewoners van getroffen dorpen. Met hulp van plaatselijke hulpverleners wist men naar welke noodgoederen er een grote vraag was.

Sabine Van Overbeke nam de leiding over het Meulebeekse hulpteam en stelde een grote loods ter beschikking om de goederen op te slaan. “Het resultaat was werkelijk onverhoopt”, aldus Sabine. “In nog geen week tijd zijn we erin geslaagd om een vrachtwagen en twee camionnettes vol te stouwen. We kozen Trooz als centrum voor onze hulp.”

“Handdoeken, hygiënische producten, babyartikelen, schoolgerief, meer dan 1.000 trekkers, barbecuetoestellen en de nodige paletten houtskool, alles werd in groten getale binnengebracht”, somt Sabine op. “Dan waren er nog de voedingsartikelen: verse groenten en fruit die in een collectieve keuken ter plaatse zullen klaargemaakt worden. De bakkers bakten extra broden, de slagers zorgden voor vlees voor een barbecue voor 400 personen die we op zondagmiddag serveerden in Trooz. We hadden fijne deegwaren mee, aardappelmeel om puree te maken voor 1.000 personen, bakken verse groenten…”

“Dankzij de contacten die we vooraf gelegd hadden met plaatselijke hulpverleners wisten we precies wat waar zou terechtkomen. We hadden eveneens nog 50 overlevingspakketten mee die we persoonlijk overhandigden in een dorpje waar de inwoners nog steeds niet bij het hulpdepot geraken.”

Hart op juiste plaats

“Onze oprechte dank gaat naar alle personen die goederen en voedsel hebben binnengebracht. Eveneens een welgemeend dankwoord aan de bedrijven die hun gul hart hebben getoond. De Meulebekenaren bewezen nog maar eens het hart op de juiste plaats te hebben.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier