De elfde vestiging van Metro opende ruim een jaar geleden haar deuren. Volgens het bedrijf worden ze sindsdien bestookt met klachten door plaatselijke concurrent Aronde, gespecialiseerd in diepvriesproducten voor particulieren en zelfstandigen. "Van bij het begin hebben ze via allerlei wegen stokken in de wielen gestoken", vatte Metro-woordvoerster Marthe Mennes het samen.

Regels aan de laars lappen

Eén van de klachten rond de uitbreiding van de parking mondde woensdag uit in een beslissing van de ondernemingsrechtbank. De rechter oordeelde dat er inderdaad sprake was van een inbreuk en trok de vergunningen van de zaak in. Volgens de concurrent lapte Metro nog meer regels aan zijn laars en gaat het geschil dus niet enkel over de parking.

Schenking na gedwongen sluiten

Donderdag om 11.30 uur ging de gedwongen sluiting effectief in. Sommige producten werden naar de zusterwinkels in Wevelgem en Evergem gebracht, maar voor de meest verse producten zoals groenten en fruit moest een andere oplossing gezocht worden. Producten ter waarde van ongeveer 10.000 euro werden geschonken aan de Antenne, project van het Sociaal Huis Oostende. Het bestaat onder andere uit een zogenoemde sociale kruidenier, een winkel die kwaliteitsvolle, duurzame en gezonde voeding toegankelijk maakt voor mensen in armoede.

Dertig jobs onzeker

Door de sluiting van Metro staan dertig jobs op de helling. Het is voorlopig ook nog niet duidelijk hoe lang deze situatie zal aanslepen. Metro heeft alleszins aangekondigd beroep aan te tekenen tegen de beslissing. Ondertussen zal met het gemeentebestuur gezocht worden naar een oplossing.

De elfde vestiging van Metro opende ruim een jaar geleden haar deuren. Volgens het bedrijf worden ze sindsdien bestookt met klachten door plaatselijke concurrent Aronde, gespecialiseerd in diepvriesproducten voor particulieren en zelfstandigen. "Van bij het begin hebben ze via allerlei wegen stokken in de wielen gestoken", vatte Metro-woordvoerster Marthe Mennes het samen. Eén van de klachten rond de uitbreiding van de parking mondde woensdag uit in een beslissing van de ondernemingsrechtbank. De rechter oordeelde dat er inderdaad sprake was van een inbreuk en trok de vergunningen van de zaak in. Volgens de concurrent lapte Metro nog meer regels aan zijn laars en gaat het geschil dus niet enkel over de parking.Donderdag om 11.30 uur ging de gedwongen sluiting effectief in. Sommige producten werden naar de zusterwinkels in Wevelgem en Evergem gebracht, maar voor de meest verse producten zoals groenten en fruit moest een andere oplossing gezocht worden. Producten ter waarde van ongeveer 10.000 euro werden geschonken aan de Antenne, project van het Sociaal Huis Oostende. Het bestaat onder andere uit een zogenoemde sociale kruidenier, een winkel die kwaliteitsvolle, duurzame en gezonde voeding toegankelijk maakt voor mensen in armoede.Door de sluiting van Metro staan dertig jobs op de helling. Het is voorlopig ook nog niet duidelijk hoe lang deze situatie zal aanslepen. Metro heeft alleszins aangekondigd beroep aan te tekenen tegen de beslissing. Ondertussen zal met het gemeentebestuur gezocht worden naar een oplossing.