Meteen enkele watersporters in de Oostendse Spuikom

© JRO
Redactie KW

Dankzij de versoepelde maatregelen is sporten buitenshuis en in openlucht, met maximum twee personen die niet tot hetzelfde gezin behoren, terug toegestaan. In Oostende maakte watersportclub VVW Inside Outside gretig gebruik van de versoepelde maatregelen.

Bart Plasschaert (CD&V), sportschepen, watersportliefhebber en vader van zeilster Emma Plasschaert, was er, samen met enkele leden van de watersportclub, als de kippen bij om zich als eerste op het water van de Oostendse Spuikom te begeven.

“Persoonlijk vind ik dat watersport veel ontspannender werkt in vergelijking met andere sporten op een voetbal- of basketbalplein”, vertelt de schepen. “Je bent alleen op het water en je wordt een met de natuur. Voorlopig mag er op het water echter alleen maar met een soloboot gezeild worden. Een catamaran is bijvoorbeeld verboden, want daar kan het afstand houden niet gerespecteerd worden. Hoe dan ook: “Weer je sport kunnen uitoefenen betekent een ongelofelijke uitlaatklep en een boost voor het mentale welzijn van veel mensen die zich stilaan opgesloten voelden.”

Individueel plan uitgewerkt

De nieuwe regelgeving rond sporten werd op 25 april al bekend gemaakt vanuit de overheid. “Sporten kan, met een maximum van twee personen. Van zodra de nieuwe richtlijnen bekend waren hebben we alle sportclubs die in aanmerking kwamen gecontacteerd. Het gaat dan om het skeeleren, padel, tennis, bmx en uiteraard de watersport. Samen met de verschillende clubs hebben we een individueel plan uitgewerkt zodat alle opgelegde regels gerespecteerd kunnen worden. Voorlopig kan echter nog niet in competitieverband gesport worden. Het is echter een eerste stap om aan de overheid te bewijzen dat we deze sporten zeer veilig kunnen organiseren“, aldus de schepen. (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.