Meteen 2.700 aanmeldingen voor reservelijst Roeselaars vaccinatiecentrum

In Roeselare wordt er gevaccineerd op Schiervelde.© (foto SB)
In Roeselare wordt er gevaccineerd op Schiervelde.© (foto SB)
Thomas Dubois

Sinds dinsdag kan wie dat wil zich aanmelden voor de vaccinatiereservelijst. Bij overschotjes of mensen die niet komen opdagen, kunnen de mensen op de reservelijst worden gecontacteerd voor een snelle prik. Dat blijkt meteen een succes.

Dinsdagochtend werden de lijnen opengezet voor registratie op de verschillende reservelijsten. Dat bleek meteen een groot succes, met grote wachtrijen tot gevolg. Mensen konden al registreren voor tal van vaccinatiecentra in Vlaanderen, maar enkel in Roeselare en Deinze wordt de lijst deze week al gebruikt en getest. Op het einde van de week volgt dan een evaluatie.

Ook voor het Roeselaars vaccinatiecentrum kwamen er heel wat registraties binnen, de eerste dag alleen al tekenden er 2.700 mensen in. Het gaat om mensen uit Roeselare, Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden die in een wip op Schiervelde kunnen staan bij eventuele overschotjes. Van die 2.700 zitten er 1.400 in de vaccinatiegroep die nu al wordt gevaccineerd, het gaat daarbij voornamelijk om 65-plussers. Dat betekent dat zij al kunnen worden gecontacteerd als er iemand niet komt opdagen of er dreigt overschot te zijn.

Registreren kan nog steeds

Registreren op de reservelijst kan heel eenvoudig via www.qvax.be . “Je schrijft je in met je rijksregisternummer, je selecteert je vaccinatiecentrum en je geeft je beschikbaarheden door voor de volgende zeven dagen. Je kan het systeem vragen om je beschikbaarheden wekelijks te herhalen of je geeft ze elke week opnieuw zelf in”, klinkt het.

De volgorde van distributie gebeurt volgens de regels van de vaccinatiestrategie, namelijk per leeftijd. Een jongere, gezonde persoon hoeft zich dus absoluut niet te haasten. Het doel van de reservelijst is om zoveel mogelijk beschikbare dosissen te kunnen gebruiken, want elke dag gaan er wel verloren door mensen die niet komen opdagen op hun vaccinatieafspraak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.