Metalfestival Alcatraz vervolledigt line-up

Sfeerbeeld van twee jaar geleden.© TV
Sfeerbeeld van twee jaar geleden.© TV
Redactie KW

Het grootste metal- en hardrock evenement van de West-Vlaamse Velden, Alcatraz, kondigde vandaag nog eens 12 nieuwe namen aan. Daarmee is de line-up van het evenement compleet en is de toon gezet voor de nakende zomer. Zes Belgische en zes internationale acts werden toegevoegd aan de line-up.

“We opteerden voor diversiteit en kwaliteit op onze weide. Met At The Gates en Hypocrisy kozen we voor twee pioniers van de Zweedse deathmetal. Ook Eclipse vervoegt het rijtje. Niet uit het Noorden, maar met stevige draf galopperend uit het Oosten komt het Duitse powermetalgezelschap Orden Ogan zijn nieuwe plaat ‘Final Days’ voorstellen”, licht persverantwoordelijke Bernard De Riemacker toe.

Ook Necrotted, Fireforce, Alkerdeel en Omnium Gatherum zakken af richting Kortrijk deze zomer.

La Morgue

Hoewel er dit jaar een tent minder zal staan wordt het toch genieten in deze bijzondere festivaltent.

“In La Morgue verwelkomen we ook Eternal Breath en Drakkar. Zij kunnen op vrijdagavond loos gaan, samen met al eerder aangekondigde kleppers als Cyclone, Killer en Ostrogoth. Met Tim’s Favourite lonken we naar de alternatieve kant van de metal.”

Wie zich moeilijk kan wakkerhouden naar de laatste festivaldag toe zal zich kunnen verfrissen met The Grave Brothers. “Zij trekken de laatste dag op gang met hun aanstekelijke mix van rock-’n-roll en punk, overgoten met een saus van surf, pubfolk en country”, besluit De Riemacker nog.

(TV)

Wie tickets wil kopen kan terecht op www.alcatraz.be . Ook alle Covid-19 maatregelen zijn er terug te vinden. De belangrijkste noot hierin is een negatieve PCR- of Rapid-test. Ook een volledige vaccinatie geldt als toegangspoort. De organisatie is duidelijk hier geen uitzonderingen in te maken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.