Metalen geboortebox van Stad Oostende wordt vervangen door duurzame kartonnen versie

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De bekende geboortebox van Stad Oostende wordt vervangen door een herinneringsdoos met daarin een slabbetje, een #ikkoopinoostende-cheque van 25 euro en een uitnodiging voor het planten van een boompje in het geboortebos.

Het stadsbestuur van Oostende wil de geboorte van nieuwe Oostendenaren niet onopgemerkt laten voorbij gaan. De voorbije jaren kregen kersverse ouders bij de aangifte van hun spruit een geboortebox met daarop een tekening van Herr Seele. De kleurrijke metalen box bevatte een knuffeldoekje, documentatie rond kinderopvang en twee rollen huisvuilzakken van de Stad Oostende. Zowel de doos als de inhoud werden in een nieuw jasje gestopt.

Geschenken

“De nieuwe geboortebox is een mooie kartonnen, maar stevige doos waarin leuke spulletjes bewaard kunnen worden, hij is bovendien gemaakt van gerecycleerd materiaal”, legt schepen van Burgerlijke Stand, Hina Bhatti (Open VLD), uit. “De doos bevat heel wat informatie voor jonge ouders, maar bevat bovendien enkele leuke geschenken.”

Kleine ‘Oostendenoartjes’ kunnen binnenkort eten zonder morsen dankzij het unieke slabbetje met opschrift ‘Oostendenoartje’. Daarnaast is er ook nog de #ikkoopinoostende-cheque. Een cheque van 25 euro waarmee de kersverse ouders in zo’n 80 Oostendse handelszaken aankopen kunnen doen. Van die 82 handelszaken zijn er een 30-tal gespecialiseerd in babyartikelen. De deelnemende handelaars zijn terug te vinden op de websites van het Economisch Huis en van Toerisme Oostende. Als laatste krijgen de ouders ook een kaartje mee waarop staat dat ze binnenkort uitgenodigd zullen worden om een boompje te planten in het geboortebos ter herinnering aan de geboorte van hun spruit. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier