Met The Blue Wall voor meer volleybalbeleving bij Knack Volley

Nieuwe fanclub The Blue Wall met v.l.n.r.: Dries Eeckhout, Sam Declercq, Kristof Wynants en Lien T'Joen. © STEFAAN BEEL foto Stefaan Beel
Redactie KW

Om de sfeer na een coronaseizoen zonder supporters weer aan te zwengelen en de Tomabelhal tot een ziedende volleybaltempel om te toveren, wordt er met een heuse fanclub uitgepakt: The Blue Wall. Het initiatief fungeert als alternatief voor het opgedoekte animatieteam.

“Het coronaseizoen was een volleybaljaar zonder echte supportersbeleving, want de wedstrijden moesten zonder de vocale steun van de supporters en dus vanop afstand gevolgd worden. Het animatieteam zette de activiteiten dan ook stop, want het had niet echt nog een bestaansreden”, zegt Sam Declercq, die samen met nog enkele geestesgenoten op een nieuw initiatief broedde. Dat resulteert nu in de fanclub The Blue Wall.

Eén essentieel verschil

“Eigenlijk is het zo goed als het verderzetten en een doorstart maken van het animatieteam. Met dan wel één essentieel verschil. Het animatieteam was een beperkte groep Knack-supporters die heel wat inspanningen leverden om de volleybalbeleving intenser te maken. The Blue Wall wordt dan weer een supportersclub in de echte zin van het woord. Om er bij te horen, zal er lidgeld moeten betaald worden. De naam van de supportersclub herinnert aan de massale aanwezigheid van de Roeselaarse supporters op de bekerfinales sinds die in het Antwerpse Sportpaleis tot een succesvol volleybalevent uitgroeiden. De in blauwe polo uitgedoste Knack-supporters vormden er een heuse Blue Wall of blauwe muur”, stelt Declercq.

Naast Sam Declercq nemen Lien T’Joen en Kristof Wynants mee verantwoordelijkheid op, zij maakten zich ook verdienstelijk in het animatieteam. Dries Eeckhout, zoon van persverantwoordelijke Johan Eeckhout, die als volleyballer van Knack-signatuur is en ondertussen jeugdtrainer werd bij Knack, voelde zich ook al geroepen om die supportersclub mee vorm te geven. Voor de link naar het bestuur toe wordt beroep gedaan op oud-speler Stijn Dejonckheere.

Speler van het Jaar

“Wij willen met onze fanclub de Knack-supporters een stem geven binnen de globale clubwerking”, licht Sam Declercq de bestaansreden van The Blue Wall toe. “De aanwezigheid van Stijn Dejonckheere moet die wisselwerking vlot mogelijk maken. Dit eerste seizoen zien wij vooral als een opstartfase waarbij wij de activiteiten van het opgedoekte animatieteam, zoals onder meer het referendum ‘Speler van het Jaar’, willen voortzetten en aan ledenwerving doen. Die zal overigens ook mee bepalend zijn om op termijn nieuwe initiatieven te ontwikkelen.” (RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier