Met oldtimer scooters naar Compostela

Zij trekken per old timer scooter naar het Spaanse Compostela : v.l.n.r. Christophe Dumon, Stephan Insleghers, Jeroen Verbrugghe en Christian Van Oost. (Foto BP) © Benny Proot
Redactie KW

Samen met drie vrienden van een scooterclub kiest Jeroen Verbrugge (30) ervoor om met de Vespa naar Compostela te rijden.

Stephan Insleghers, Jeroen Verbrugghe, Christophe Dumon en Christian Van Oost hebben er al een testrit van dik zeshonderd kilometer naar Reims opzitten. Kwestie van de uithouding van hun machines (twee Vespa’s van 1959, één van 1963 en één recenter model van 2007) te testen. Vrijdagochtend 13 juni is het dan zover. Om 8 uur verzamelen ze aan de Sint-Jakobskerk, waar pastoor Jan Tilleman hen zal zegenen voor de rit. “Niet dat wij onze tocht uit pure katholieke geloofsovertuiging doen, maar het hoort bij de traditie. We kozen trouwens niet toevallig voor de Sint-Jakobskerk als vertrekpunt. Daar vind je ook de schelpen terug en start de route naar Compostela”, vertelt Christian.

Schrik voor slecht weer

Dagelijks willen ze 250 tot 300 kilometer afleggen. “De bestemmingen liggen nog niet vast, want dat hangt af van het weer of eventuele pech. We rijden eerst naar Lourdes, waar we op dinsdag 17 juni hopen aan te komen. We zullen ook in tenten slapen en onderweg koken. Het meest hebben we schrik voor slecht weer en de tocht door de Pyreneeën. Daar is de kans op pech groter”, zegt Jeroen. Zonder tegenslag arriveren ze op zondag 22 juni in het Spaanse pelgrimsoord Compostela. “Ik zal er zeker eens naar de mis gaan”, belooft Christian plechtig. En ze zullen ook proberen een medaille te bemachtigen.

Volg hen via de website www.2strokepelgrim.be.

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier