Met het vliegtuig? Of naar zee? U rekent toch ook?

Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Frank Buyse (60) zit óók thuis, maar gaat elke dag op zoek naar wat zon in donkere coronatijden. En deelt die graag. Wat hoop en humor, elke dag een vitamientje.

Mailtje van CheapTickets.be, in de tijd van toen onze toeverlaat tijdens onze zoektochten naar de goedkoopste vluchten. Naar onze zorgvuldig geselecteerde vakantieadresjes.

Tover je quarantaine uit tot vakantie!

Beste Frank,

Op vakantie in je eigen huis!

Spa-dagje in de badkamer, kokerellen in de wereldkeuken of wat dacht je van een camping trip in de achtertuin? Voel je even relaxt en amuseer je net zoveel als op reis met deze travel hacks voor thuis!

Neen, niet met Huize Buyze, mevrouw of meneer Cheap, we kunnen zelf ook wel onze Staycation in elkaar steken. Allez, als we dat hier voor het gemak vertalen in Vakantie in eigen land. En helemaal voor het gemak vertalen naar twee weken zee. We hadden namelijk al in de tijd van toen in Oostende een tweede verblijf vastgelegd. Van midden tot eind mei. Voor twee weken maar, spaart alweer een waardebon uit, mevrouw Demir.

Vanaf 15 mei dus. Toegegeven, we waren ook al aan het rekenen: zou het…? Zou de zee tegen 15 mei alweer geopend zijn…? Er kwamen dan visioenen bij. Over een zonnig strand waarop we met de kinderen achter Dora, onze gekke hond, crossen. Tijdens de uren Honden Toegelaten dan, dié regels dateren al van de tijd van toen. Misschien duikelt Dora dan wel vrolijk in de zacht aanrollende golven. Het lijken echt beelden uit een vergeten verleden. En ‘s avonds met vrienden eten met uitzicht op de ondergaande zon in zee. Rosé dichtbij. En wij ook dicht bij elkaar. Geen tips nodig, mevrouw of meneer Cheap!

En als we heel eerlijk zijn: we geloven dat het zal lukken. De gefaseerde Bevrijding op 2 mei. En op 15 mei naar zee, hoezee…! We nemen brood en worstjes mee… Staycation!

Met het vliegtuig? Of naar zee? U rekent toch ook?
© Getty

En daarna? Ook dat zijn wij, en wij niet alleen, al aan het rekenen. Kunnen we dan nog echt op reis? U weet wel: zonnekreem en zomerkleedjes en bermuda’s in de valiezen en hoppa, de lucht in. Naar oorden waar in juli en augustus de zon een garantie is. Een waardebon, zoiets. Of, weet u nog, ook dat was reizen: gewoon de grens over rijden, valiezen in de koffer van de auto. Die grens is hier maar 15 km verder, maar hoogstwaarschijnlijk zal dat volgens meneer Van Ranst in de zomermaanden nog niet mogen. Jammer maar ook niet meer dan dat, zeker? Ook dan moeten wij weten: gezondheid primeert. Maar, vergeef het ons, wij rekenden ook al: misschien wel al in september? Want wij boekten dus al van 3 tot 14 september. Een roadtrip door Zuid-Frankrijk. Jaja, mevrouw of meneer Cheap, geen vliegers voor ons dit jaar, hadden we ons voorgenomen. Het klimaat moet gered worden (en geen geklooi meer met Ryanair).

Maar als dat dan ook nog niet mag, ook goed hoor. We gaan echt al gelukkig zijn als we dan alweer mogen vrij huppelen op het strand, in het rustoord, naar de vrienden… Dat we dan nog binnen onze vaderlandse grenzen moeten blijven, écht geen probleem hoor. We steunen dan grààg de lokale economie! In het bijzonder die in West-Vlaanderen. En die van de kust! Staycation in eigen land. Maar, mevrouw of meneer Cheap, stop aub over wereldkeukens in eigen keuken!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.