Met ‘Eendje voor Sander’ en drie cheques van Moen te voet naar Kortrijk

© EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Sofie Florin en Steven Vanhoutte uit Heestert stapten 13,5 km van Moen naar Kortrijk met drie cheques voor een totale waarde van 15.675,14 km.

Sander Vanhoutte, de zoon van Sofie en Steven stapte vorig jaar in februari op 18-jarige leeftijd uit het leven. Daarna begon Sofie eendjes uit klei te maken. Een groot deel van die eendjes ze verkocht ze voor De Warmste Week. Daarnaast pakte ze uit met een quiz en een optreden van Brihang in Zwevegem. Intussen werd heel wat geld ingezameld in het kader van ‘Eendje voor Sander’.

De Broers Sercu

De opbrengst van ‘Eendje voor Sander’ is voor drie goede doelen bestemd: Te Gek!?, een initiatief die geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken, Saying Goodbye dat rouwkampen voor broers en zusjes, kinderen of familieleden van overledenen organiseert en vzw Reveil, die een warme rouwcultuur wil opbouwen.

Samen met enkele vrienden en een lotgenote stapten Sofie en Steven maandag vanuit Moen naar het Nelson Mandelaplein in Kortrijk waar ze de cheques konden schenken. “We hebben ook enkele eendjes mee om af te geven”, zegt Sofie.

Er wordt 7.497,57 euro geschonken aan Te Gek!? en aan Saying Goodbye. Er is een cheque van 480 euro, de opbrengst van een chipsverkoop voor vzw Reveil. “Voor vzw Reveil is er nog een benefietconcert in januari. In de agenda lukte dit niet meer dit jaar. De vijf Broers Sercu komen op zaterdag 18 januari om 19 uur naar het Theatercentrum in de Otegemstraat 18b in Zwevegem. Vincent Coomans staat in het voorprogramma. Tickets aan 19,80 euro kan je bestellen via www.eventbrite.be.

Vragen over zelfdoding? Je vindt een luisterend oor bij 1813 of opwww.zelfmoordlijn.be.