Met een oldtimer naar Boedapest

Anthony Bauden uit Geluveld rijdt samen met Dranouternaar Lennert Naeye en drie vriendinnen de Budapest Rally, waarbij langs enkele van Europa’s mooiste wegen gereden wordt. Anthony doet dat met een Volvo 240 van het bouwjaar 1990. Op vrijdag 12 juli wordt er in Brussel gestart richting Boedapest.

We herkennen v.l.n.r. Lennert Naeye, Anthony Bauden, Delphine Viaene, Jerien Callens en Ellen Debonne. (foto EF)

Anthony Bauden kreeg de liefde voor de oldtimers mee van zijn neef Dieter Dehaese. “We bezochten verschillende meetings en zagen op internet plots de Budapest Rally passeren. Ik heb me meteen ingeschreven”, vertelt de 21-jarige Anthony. “Ik wil genieten van het leven, vooral op een manier zoals leeftijdsgenoten dat deden in de jaren 60. Was ik maar in 1965 geboren…”

In de wagen zal zeker muziek weerklinken van Roy Orbinson of Elvis Presley. “En vooral veel gepraat worden, onder mekaar maar ook met andere deelnemers. En niet via de inmiddels ingeburgerde smartphone, maar zoals het vroeger was, face to face.” De rally is geen snelheidsrally. “Er wordt dagelijks tot 500 kilometer gereden. Onderweg vallen er punten te verdienen door een aantal challenges uit te voeren en alle checkpoints op de route te vinden. Het beste team krijgt een icoon van het oude Oostblok cadeau: een gifgroene Trabant. Maar dat zal voor ons wellicht te hoog gegrepen zijn.”

Zwaailicht op het dak

Samen met zijn team Groovy BoedieBallies zal Anthony de nodige inspanningen doen om zijn wagen te pimpen. “Hoe origineler de auto, hoe beter de kledij van het team en hoe beter de challenges worden uitgevoerd, hoe meer punten je krijgt en hoe hoger je kansen op de ultieme hoofdprijs.”

Het thema van The Budapest Rally 2019 is Back to the Sixties. “We zullen de wagen beletteren met een bloemetjesmotief en voorzien ook een zwaailicht op het dak.” Samen met de teamleden kijkt Anthony ook al uit naar de finish van elke etappe. “Er wordt telkens gekampeerd op een unieke locatie en er wordt ook telkens een dik feestje gebouwd.”

Bijzonder aan de trip wordt ook het bezoek aan Venetië. “Dan laten we de wagen even aan de kant om met de boot de stad binnen te varen.” De aankomst van de rally is voorzien op vrijdag 19 juli. Dan mag de rally van de bucketlist geschrapt worden. Op die lijst staat ondertussen ook al een trip met een Volkswagen Transporter. “Een model uit de vorige eeuw natuurlijk. Pas dan is deze opdracht geslaagd.”

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.