https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Met de nieuwste strandrolstoel van Koksijde kan je drijven in zee

Met dit type strandrolstoel kan je niet alleen op het strand, maar ook écht in zee. © MVP
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De strandrolstoelen zijn al een aantal jaren een vaste waarde aan de kust in Koksijde-Oostduinkerke, zodat het strand ook toegankelijk is voor minder mobiele mensen.

Dit jaar werd het aantal uitleenpunten uitgebreid met als nieuwkomer Oostduinkerke-Groendijk. Daar koos het lokaal bestuur voor een nieuw type strandrolstoel waarmee je niet alleen op het strand kunt, maar bij rustige golfslag ook in zee kan blijven drijven. Dit type strandrolstoel moet worden getrokken, waardoor je er niet zelfstandig het strand mee op kunt.

De gemeente stelt zowel manuele als een elektrische strandrolstoel ter beschikking. Op locatie Windekind is er een stoel ter beschikking waarmee je bij weinig golfslag in zee kan. Een manuele strandrolstoel is door zijn dikkere banden geschikt voor minder toegankelijke zones zoals het strand. Een manuele strandrolstoel moet worden geduwd, waardoor je er niet zelfstandig het strand mee op kunt.

De stoelen zijn beschikbaar op verschillende locaties langs onze kust. Met een eenvoudig te bedienen elektrische strandrolstoel is de gebruiker onafhankelijk. De motor is voldoende krachtig voor het verkennen van glooiend terrein en het bijkomende zonnepaneel laat een actieradius van 3 uur toe.

(MVP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.