Met de kerstman in bed voor De Warmste Week

© KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Met een BV of bij de kerstman in bed kruipen? Dat kon op de Kerstmarkt op het Schouwburgplein. Een initiatief van Ergodôme in het kader van De Warmste Week.

Ergodôme en Passion Home Linendaagden de toeschouwers uit voor een bedmarathon met een BV of de kerstman: van 21 december om 12 uur tot 23 december om 18 uur een speciaal bed continue warm houden voor het goede doel Fibroveerke vzw uit Deerlijk.

Zondag was de echte kerstman aanwezig met een kerstvrouw en een Elfje. Soetkin (6), Levano (6) en Joey-Lee (3) namen als eerste plaats op het bed. “De kerstman vertelde dat hij graag langs kwam in Kortrijk. Hij vertelde ook dat het veel werk is om voor al de lieve kinderen een pakje onder de kerstboom te leggen“, zegt Levano. “De kerstman moest zijn rendieren nog eten geven om de slede te trekken.” Ook Soetkin vond het fijn. “Het is leuk dat de kerstman ook zijn vrouw meebracht.”

Met de kerstman in bed voor De Warmste Week
© Kurt De Schuytener

Een dag later namen enkele BV’s de plaats van de kerstman in, die zijn rendieren Dasher en Dancer, Prancer en Vixen, Comet en Cupid, Donder en Blitzen en Rudolph the Red-Nosed Reindeer moest verzorgen voor zijn grote avond. Onder meer Evy Gruyaert, Marino Punk, Debbie Van Cauwenberghe, dochter van sportpresentator José en Cilou Anys tekenden present. “Een leuke ervaring. We hebben over typische vrouwendingen gepraat: mode, make-up, kapsels, kledij, enzovoort”, vertellen Camille en Delphine die met collega Xavier van Immo Thiers kwamen afgezakt. “Ik heb me bij de vrouwenbabbeltjes dan maar neergevleid op het bed”, lacht hij.

Met de kerstman in bed voor De Warmste Week
© Kurt De Schuytener

“Het bed is gemaakt uit gerecycleerde jeans. Al wie met een BV of de kerstman in dat bed wilde voor een selfie, een babbeltje, een drankje of een ontbijt kon dit mits 5 euro te schenken”, zegt Stijn Haerens, marketing manager van Ergodôme. Hij praatte op het bed met 2 KVK spelers. De opbrengst van de marathon gaat naar Fybroveerke vzw uit Deerlijk. Zij ondersteunen patiënten met een chronische spierziekte en organiseren ook groepsactiviteiten.

(Peter Van Herzeele/foto’s KDS)