Met de golfkar door de Westhoek is optimaal fluisterstil genieten

© (Foto EF)
Redactie KW

In Wijtschate, op de grasweide van de voedingszaak de Beze staan voortaan golfkarretjes klaar. Toeristen kunnen er mee op toer in Heuvelland maar ook in de Westhoek. “We bieden rondritten aan tot 45 km en voorzien oplaadpunten langsheen het parcours”, vertellen de uitbaters Marie Degroote, Johan Rousseré en de twee zonen Robrecht en Ruben.

Johan Rousseré is onderhoudsman bij Ieper Open Golf en kocht zijn eerste twee golfkarretjes nu twee jaar terug. “Dit voorjaar dan startten we met de verhuur van in totaal zeven wagentjes. De boekingen liepen vlot binnen maar zonder directe resultaten. We kenden in februari twee stormen en aansluitend gingen door corona de deuren op slot.” Inmiddels is de verhuur opnieuw gestart, vorige zaterdag reden de eerste klanten het domein uit. “We beschikken over twee types. Er is een klassiek model waarbij de passagiers op de achterbank in de rijrichting zitten en er is het model waarbij de inzittenden rug aan rug zitten. Er is ook een golfkar ter beschikking met een kleine laadruimte achteraan. De bestuurder moet een rijbewijs B hebben. De golfkarretjes halen een maximum snelheid van 35 kilometer per uur.”

De uitbaters tekenden verschillende routes die op gps worden geladen. “We geven ook een routemap mee met daarop wat uitleg over de bezienswaardigheden onderweg.” Wie een golfkar huurt kan kiezen uit acht routes. “De negende route is op verplaatsing”, legt Johan uit. “Dan vertrekken we aan café de Helleketel in Watou voor de volkspelenroute.” In het verhuuraanbod zitten ook zes fattires. “Vergelijk het met elektrische fietsen maar dan zonder te trappen,” vertelt Robrecht. “Door de dikke banden van het vervoermiddel zit je ook zeer comfortabel en haal je een snelheid van maximum 25 kilometer per uur.”

De fattires kunnen afzonderlijk gehuurd worden maar ook meegestuurd worden met de golfkarren. “Om de fattires te huren is geen rijbewijs nodig wel een mininumleeftijd van 15 jaar.” Naar de toekomst toe wil het nieuw samengesteld gezin ook uitpakken met een speelruimte waar onder meer een tafelvoetbal en snooker zullen staan. “We leggen straks ook een korte golfbaan aan maar dan wel met de nodige hindernissen. De golfbal zal niet zomaar in één slag de hole kunnen bereiken.”

Meer info vind je op : www.golfkarwesthoek.be

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.